Na kraljevski etapi, Tadej Pogačar do četrte etapne zmage na Dirki po Italiji

Na kraljevski etapi, Tadej Pogačar do četrte etapne zmage na Dirki po Italiji
19.05.2024 AVTOR: BOSTJAN SVETE

Petnajsta etapa na Dirki po Italiji v dolžini 222 kilometra, na kateri je bilo treba premagati 5274 višinskih metrov, je bila v vseh pogledih kraljevska.

Od starta se je oblikovala večja ubežna skupina, ki pa jo je ekipa UAE uspešno nadzorovala. Razlika do ubežnikov se je začela zmanjševati, ko je karavana prečkala klanec Mortirolo.

Dvajset kilometrov do cilja je ekipa UAE ponovno začela stopnjevati tempo, ko se je 15 kilometrov do cilja s svojim značilnim pospeškom Tadej Pogačar "izstrelil" iz glavnine enakomerno pospeševal tempo v lovu za ubežniki.

Med ubežniki je Tadej Pogačar na koncu ujel tretjeuvrščenega Georga Steinhauserja in slaba dva kilometra do cilja še Nairo Quintano, ki je na koncu zasedel drugo mesto v etapi.

Tadej Pogačar je z zmago v kraljevski etapi zabeležil četrto etapno zmago na letošnji Dirki po Italiji, kar je njegova tretja etapa zmaga v rožnati majici ter podvojil prednost pred drugo uvrščenem Geraintu Thomasu, ki zdaj znaša šest minut in enainštirideset sekund.

Leta 2018 je zabeležil tri etapne zmage v rožnati majici Simonu Yatesu, 1973 je Eddy Merckx zabeležil pet etapnih zmag, rekord pa pripada Learcu Guerri (1934).

Tadej Pogačar je zabeležil 18. etapno zmago na tritedenskih dirkah, med trenutno aktivnimi kolesarji jih ima več samo Mark Cavendish (54) in Primož Roglič (19).

Foto: Velon

Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Ključne besede:
Tadej Pogačar
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ