Na La Course, ki jo je zaznamovalo veliko število padcev, najboljša BTC-jevka spet Radotićeva

Na La Course, ki jo je zaznamovalo veliko število padcev, najboljša BTC-jevka spet Radotićeva
25.07.2016 AVTOR: Matej Zalar
Največja kolesarska dirka za ženske se vsako leto odvija pred zadnjo etapo moške dirke po Franciji, že drugo leto zapored je povabilo dobila tudi ekipa BTC City Ljubljana.

La Course by Le Tour, kot se glasi polno ime te preizkušnje, je z naskokom najbolj prestižna dirka v ženskem profesionalnem kolesarju. Francozi so poskrbeli za televizijsko pokritost, letos je dirko prenašalo kar 180 televizijskih hiš, hkrati pa so tudi izenačili nagradna sklada ženske dirke in zadnje etape moškega Toura, kar je definitivno redkost v ženskem kolesarstvu.

Zato ni čudno, da za posebno povabilo na dirko vlada zelo veliko zanimanje, prejme pa ga le 20 ekip. Že drugo leto zapored je med njimi tudi slovenska ekipa BTC City Ljubljana. V Francijo so se zato odpravili z najmočnejšo postavo, vozile so Mia Radotić, Eugenia Bujak, Corinna Lechner, Urša Pintar in Jelena Erić. Ker realno nobena od kolesark slovenske ekipe ni imela večjih možnosti za zmago, so se spet usmerili na leteče cilje.

Tokrat je bila Radotićeva nekoliko manj uspešna kot lani, ko je osvojila majico najboljše na letečih ciljih, je pa tudi tokrat končala na 3. mestu v tej razvrstitvi - na sporedu je bil le en leteči cilj, in sicer na 89. kilometru. Kolesarke so sicer po Parizu vozile enake kroge kot moški nekaj ur za njimi.

Zaradi pomembnosti dirke je bilo v ženskem pelotonu zaznati ogromno nervoze, kar je še posebej do izraza prišlo v zaključku. Videli smo kar nekaj velikih padcev, ki so dodobra razredčili glavnino in iz boja za zmago izločili nekaj odličnih kolesark. V ciljnem šprintu je bila na koncu najmočnejša Chloe Hosking (Wiggle High 5), ki je šprint odprla že zelo zgodaj, taktika pa se ji je obrestovala. Druga je bila Lotta Lepisto, tretja pa prva favoritinja Marianne Vos.

Radotićeva je v ciljnem šprintu zasedla 14. mesto, Bujakova je bila 21., Urša Pintar pa 30. Vse tri so končale v času zmagovalke in kronale še eno zelo solidno predstavo slovenske ekipe na Elizejskih poljanah.

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ