Na letošnjem Cape Epicu spet slovita imena, tudi Vincenzo Nibali

Na letošnjem Cape Epicu spet slovita imena, tudi Vincenzo Nibali
08.03.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Q36.5

Južnoafriški Cape Epic je največja in najbolj pomembna etapna dirka v gorskokolesarskem koledarju. Na dirko dvojic vedno pritegne znamenita imena, letos so to tudi Lachlan Morton, Keegan Sweenson in Vincenzo Nibali.

Vincenzo Nibali bo dirkal s kolesom Scott Spark.

Dirka Cape Epic je ogromen izziv za vse, ki se odločijo za štart. V osmih etapah jih letos od 19. do 28. marca čaka 658 kilometrov in 15.775 višinskih metrov, tako da Cape Epic res zahteva izjemno telesno pripravljenost.

Ker gre za prestižno dirko, pa na štart vedno pridejo najboljši gorski kolesarji sveta in tudi nekateri zvezdniki iz drugih disciplin. Letos bo vnovič štartal Lachlan Morton, kolesar EF Education Firsta, ki bo združil moči s še enim zelo zanimivim kolesarjem. Z njim bo v paru dirkal Keegan Swenson, eden najboljših off-road kolesarjev zadnjih let, ki redno zmaguje na ameriški gravel sceni in dirka v krosu tudi v svetovnem pokalu v gorskem kolesarstvu.

»Ko me je Keegan poklical, če bi dirkal z njim, sem moral dobro premisliti, če ponudbo sprejmem. Strah me je bilo, če bom lahko na njegovi ravni, da ga ne bom zadrževal. A sem imel nekaj mesecev, da se pripravim in že dejstvo, da me je bilo strah in da mi predstavlja izziv je pomenilo, da je vredno poizkusiti,« je nov izziv komentiral Morton.

Na štartu bo tudi Vincenzo Nibali, zanj bo dirkanje ena od priložnosti za promocijo svoje ekipe Q36.5 in istoimenske znamke dresov. Nibali bo dirkal z Ivanom Santaromito, še enim bivšim cestnim kolesarjem.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ