Na londonskem velodromu po petkovi drami slavje belgijskega dvojca

Na londonskem velodromu po petkovi drami slavje belgijskega dvojca
25.10.2015 AVTOR: Matej Zalar
Kenny De Ketele in Moreno De Pauw sta bila najboljša po šestih dneh dirkanja na londonskem velodromu. Za las sta brez zmage ostala Ollie Wood in Chris Latham.
Prvi šestdnevni dogodek na velodromu v Londonu po 35 letih nedvomno ni razočaral, saj sta izjemna angleška publika in pa boj za zmago do zadnjega centimetra spomnila na dirke za olimpijska odličja na londonskem velodromu. 

V angleški prestolnici je bilo napeto do zadnje dirke zadnjega dne. Pred tem so se v vodstvu neprestano izmenjavali pari Latham/Wood, De Ketele/De Pauw in Keisse/Van Hoecke. Zadnji dan sta najbolje začela slednja in prepričljivo slavila na madisonu, nato pa se je začela prava drama v Londonu.

Pred zadnjim zasledovanjem sta bila angleža v vodstvu, domača publika pa je pripravila izjemno atmosfero. A očitno je bil pritisk za Lathama in Wooda vseeno prehud. Ob vstopu v zadnji zavoj sta bila povsem poravnana z belgijskim dvojcem, slednja pa sta nato slavila z le nekaj milimetri prednosti.

Razočarnje je bilo razumljivo ogromno, a vendarle gre za mlado angleško dvojico, ki bo v prihodnje zagotovo lahko krojila vrh na šestdnevnih dogodkih po svetu. Domači uspehi, odlična atmosfera in res lep objekt v Londonu pa so pričarali eno najlepših kulis na svetu. 

A žal dirke na velodromu v Sloveniji še vedno niso prav priljubljene, kar je po eni strani povsem razumljivo, saj je prepoznavnost discipline težko dvigovati brez nastopov slovenskih tekmovalcev. Za razvijanje talentov v disciplinah na velodromu (teh gotovo ne manjka, predvsem Žiga Jerman bi lahko v prihodnje blestel na dirkališču) pa najprej potrebujemo infrastrukturo.

Projekt gradnje pokritega velodroma v Novem mestu je ostal le pri načrtih, zataknilo se je pri oblikovanju finančne konstrukcije podjetja. Očitna kratkoglednost članov Odbora za dirkališčno kolesarstvo - kaj točno sploh počnejo in kakšne so njihove naloge ostaja vprašanje - nas bo tako prikrajšala za užitke ob spremljanju tovrstnih dogodkov na slovenskih tleh, hkrati pa bomo za odlično alternativno obliko treninga prikrajšani tudi rekreativni kolesarji.

Ob spremljanju zanimivih dirk v Londonu je razočaranje nad zgoraj naštetimi dejstvi le še večje. Kako so se končale petkove dirke, si lahko ogledate v spodnjem videu.

 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ