Na Majorki pestra druga dirka

Na Majorki pestra druga dirka
31.01.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Na Majorki so dnevi enodnevnih dirk. Prvo sprintersko je dobil Matteo Moschetti, precej zahtevnejšo drugo pa Emanuel Buchmann.

Druga izmed serije enodnevnih dirk za Challenge Mallorca je že po tradiciji zahtevnejša. Gre za dirko prve kategorije Trofeo Serra de Tramuntana. Soller je gostil start, Deia pa cilj. Dirka je bila dolga 160 kilometrov. Kolesarji so morali premagati kar šest kategoriziranih vzponov. V zadnjih treh letih je bil najboljši Tim Wellens, ki pa zmage tokrat ni branil. Dvakrat je dirko dobil Alejandro Valverde. Takoj po startu je prišlo do napadov in pobega manjše skupine kolesarjev.

Nils Politt, Juan Fernando Calle, Joan Bou, Damian Lüscher, Isaac Serrano in Robert Scott. V glavnini so imeli vse pod nadzorom kolesarji Movistarja, ki so tudi stopnjevali ritem, ko si je ubežna skupina privozila več kot štiri minute prednosti. Kasneje je po prevoženih več kot sto kilometrov razgibano traso izkoristil Lennard Kamna, ki se je preselil do ubežnikov in jih tudi pustil za sabo. Sledil je predzadnji 4,8 km dolg vzpon Coll de Puig Major. Tam je pospešil Marc Soler.

Poskusil je dvakrat in v drugem poskusu mu je tik pod vrhom sledil Emanuel Buchmann. Kamna je popustil, ubežnikoma pa sta se pridružila Alejandro Valverde in Harm Vanhoucke. Na spustu je pospešil Buchmann, ki je nadaljeval s samostojno vožnjo. V ozadju je prve zasledovalce ujela večja skupina kolesarjev, ki je pričela tudi taktizirati. Buchmann je zadnji vzpon Coll de Bleda začel s 35 sekundami prednosti.

Nemca – lani je bil četrti na dirki po Franciji – nihče več ni mogel ujeti. Veselil se je lahko zmage. Sprint skupine dobrih 20 kolesarjev je v boju za drugo mesto dobil Valverde. Tretji je bil Gregor Muhlberger. “Zahvalim se lahko ekipi. Bili smo agresivni in tako smo vršili pritisk na ostale ekipe. Moral sem samo še napasti v pravem trenutku, tako da sem dokončal delo kolegov,”je dejal Buchmann, sicer član moštva Bora Hansgrohe.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ