Na Majorki Wellens, v Argentini Costa

Na Majorki Wellens, v Argentini Costa
27.01.2017 AVTOR: D. Z.
Januarja sploh še ni konec, dirke pa se kar vrstijo. Zdaj že lahko poročamo o zmagovalcu pete etape na dirki po San Juanu in o zmagovalcu druge dirke na Majorki.

MAJORKA
Najprej na Majorko. Za kolesarji je že druga enodnevna dirka prve kategorije. Govorimo o seriji dirk za Challenge Majorka.

Druga je bila precej zahtevnejša od prve, ki jo je dobil sprinter Andre Greipel. So pa spet prevladovali prav člani belgijskega moštva. Soller je gostil start, cilj pa Deia. Dirka je bila dolga 154 kilometrov. Dirko je zaznamovala manjša skupina kolesarjev, na vzponu na Coll de sa Batalla pa se je za samostojni pobeg odločil Belgijec Tim Wellens. Hitro si je privozil občutnejšo prednost, ki jo je proti cilju samo še povečeval.

V sicer deževnem dnevu se je odlično znašel in osem kilometrov pred ciljem je imel že 1:40 prednosti pred najbližjimi zasledovalci. Po dobrih štirih urah dirkanja se je lahko veselil zaslužene zmage. 24 sekund za njim je ciljno črto na drugem mestu prečkal njegov kolega pri moštvu Lotto Soudal Louis Vervaeke. Tretji je bil Španec Vicente Garcia De Mateos. Sledili so Geoghegan Hart, Amador, Buchmann, Belda, Benoot, Valverde in Reinders. To je bila prve dirka v sezoni tudi za dva zvezdnika Movistarja Alejandra Valverdeja in Naira Quintano.

ARGENTINA
Na dirki po San Juanu pa je za kolesarji najtežja peta etapa. Ta se je po 163 kilometrih dirkanja končala na vrhu vzpona Alto Colorado, ki leži na 2500 metrih nadmorske višine.

Vodstvo v skupnem seštevku je branil Ramunas Navardauskas, a član Bahraina Meride ni imel večjih možnosti, da bi vodstvo uspel ubraniti. Na koncu je po štirih urah in 15 minutah dirkanja največ moči imel Rui Costa. Portugalec je prvi zmago v sezoni prinesel ekipi UAE Abu Dhabi. Drugi je bil Rodolfo Torres, tretji pa Ricardo Escuela.

Vodstvo v skupnem seštevku je prevzel Bauke Mollema, ki je bil peti v etapi, a je zaostal zgolj za 12 sekund. Vincenzo Nibali je bil deseti. Mollema ima v skupnem seštevku pred zadnjima dvema etapama 14 sekund prednosti pred Oscarjem Sevillo in 16 pred Andresom Rodlfom Torresom. Sledijo Escuela, Rusi Costa, Navardauskas, Nibali, Bernal …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ