Na "najstarejši" predstavili najnovejši Tarmac SL5

Na "najstarejši" predstavili najnovejši Tarmac SL5
28.04.2014 AVTOR: D. Z.
Na dirki Liege-Bastogne-Liege naj bi Vincenzo Nibali in Roman Kreuziger že vozila nov model kolesa Specialized Tarmac SL5, piše cyclingnews.com.

Za kolesarji je že serija ardenskih klasik. Končala se je z znamenito Liege-Bastogne-Liege. Najstarejšo enodnevno klasiko, ki je bila tokrat na sporedu že stotič. Dobil jo je Simon Gerrans.

A tistim pozornim očesom ni ušel nov okvir iz Specializeda. Pri cyclingnews.com so opazili, da Vincenzo Nibali (Astana) in Roman Kreuziger (Saxo Tinkoff) vozita drugačna kolesa. Uporabljala naj bi namreč že nove okvirje Specialized Tarmac SL5.

Uradno naj bi ta okvir predstavili šele v prihajajočem tednu. Pri cyclingnews.com so zapisali, da je okvir zelo podoben predhodniku, torej modelu Tarmac SL4. »V celoti, vsaj kar se togosti tiče, ne pričakujemo prav velikih izboljšav. A stavimo lahko, da je SL5 še za malenkost lažji. Pričakujemo lahko tudi večjo udobnost pri vožnji, « so še zapisali na spletnem portalu cyclingnews.com.

Iz Specializeda niso izdali nobenih skrivnosti, le potrdili, da gre za nekaj novega. »S kolesarji vedno testiramo. Nekatere stvari potem pridejo v proizvodnjo, druge ne. Kolo izgleda drugačno, da. Na žalost pa zaenkrat ne moremo še nič razkriti. Morda ga boste videli tudi pri ostalih ekipah, ki jih sponzoriramo, morda pa tudi ne, « je dejal predstavnik Specializeda Scott Jackson.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ