Na Planche des Belles Filles in po makadamu še višje

Na Planche des Belles Filles in po makadamu še višje
23.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

V četrtek bodo predstavili traso dirke po Franciji 2019. Organizatorji še uspešno skrivajo informacije, so pa vse glasnejše govorice, da se vrača vzpon La Planche des Belles Filles.

Organizatorji dirke po Franciji so do zdaj potrdili zgolj, kje se bo naslednja dirka začela. Gostil jo bo Bruselj. Start bo 6. julija. Prav veliko podrobnosti ni še prišlo v javnost. Zato pa naj bi se skorajda zagotovo v traso vrnil vzpon La Planche des Belles Filles. Prvič so ga predstavili leta 2012, ko je bil na vrhu najboljši Chris Froome. Leta 2014 je bil najboljši Vincenzo Nibali.

Tretjič in zadnjič do zdaj pa je bil na sporedu leta 2017. Takrat je zmagal Fabio Aru. Zdaj naj bi se vzpon vrnil v šesti etapi. Organizatorji so že pred časom namignili, da naj bi kolesarje tokrat popeljali tudi po makadamskih odsekih in morda se bo prav ta etapa končala nekoliko višje kot do zdaj. Po vsej verjetnosti bo cilj kilometer kasneje. Sto metrov pred ciljem naj bi bil naklon kar 24-odstoten. Sicer pa nam bodo traso predstavili že v četrtek.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ