Na Pohorju najdena past za kolesarje

Na Pohorju najdena past za kolesarje
24.04.2019 AVTOR: Jure Klančar Foto: Policijska uprava Maribor

Tik pred začetkom svetovnega pokala v spustu je na bližnjem trejlu bodeča žica skoraj poškodovala tekmovalca.

Tahnee Seagrave, DH tekmovalka svetovnega ranga, je včeraj na svojih socialnih medijih objavila sliko bodeče žice napeljane med dvema drevesoma na kolesarskem trejlu v okolici Maribora, ter dodala da je žica skoraj obglavila njenega brata.


Dvojica je trenirala za prihajajočo tekmo svetovnega pokala v Mariboru, ko sta naletela na pasti, ki jih je neznanec na več lokacijah nastavil čez lokalne trejle. Na srečo so bile pasti hitro opažene in odstranjene, tako da ni bil poškodovan nihče. Pasti so si ogledali tudi m
ariborski policisti, ki obravnavajo kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, za kar je zagrožena kazen do 5 let zapora.Odkritje take pasti je posebno zaskrbjujoče, ker se hitro približuje DH svetovni pokal v Mariboru in trejle za trening uporabljajo vrhunski tekmovalci iz celotnega sveta. Incident je sicer nadvse podoben nedavnemu odkritju pasti na ljubljanski Rašici, kjer je bila čez pot prav tako napeljana žica. Taki incidenti niso le izjemno nevarni za uporabnike poti temveč tudi okrnejo ugled Slovenije kot kolesarjem prijazne države.


Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ