Na Pohorju zmagi ostali doma, v Nemčiji slavje Pidcocka

Na Pohorju zmagi ostali doma, v Nemčiji slavje Pidcocka
09.05.2022 AVTOR: N. Gr., foto: iXS Cup

Ta konec tedna je bil pester tudi za gorske kolesarje. Na Pohorju sta tekmi evropskega pokala dobila Monika Hrastnik in Luka Berginc, v Nemčiji pa svetovni pokal Tom Pidcock in Rebecca McConnell.

Gorsko kolesarstvo se je spet vrnilo na Mariborsko Pohorje, a tokrat ne dirke najvišje ravni, teh v letošnji sezoni na slovenskih tleh žal ne bomo spremljali. Zato pa je na Pohorju potekal vikend dirk evropskega iXS pokala, na katerih so se pomerili tudi najboljši domači kolesarji in kolesarke.

Na deževni, blatni in tudi megleni sobotni progi v kvalifikacijah so imeli tekmovalci veliko težav, podobno je bilo tudi v nedeljo, ko sicer ni deževalo, proga pa se ni uspela posušiti in spolzek teren je zaznamoval dirko. Monika Hrastnik je bila v vlogi prve favoritinje in čeprav je naredila precej napak, je še vedno slavila prepričljivo zmago na domačem terenu.

V moški konkurenci je v soboto kvalifikacije dobil Jure Žabjek, ki pa je imel v nedeljo težave, a je zmaga vseeno ostala doma. Svojo peto v tem tekmovanju je dosegel Luka Berginc.

V Albstadu dirki svetovnega pokala brez Slovencev

Z drugo postajo se je nadaljeval tudi svetovni pokal v olimpijskem krosu, karavana je po prvi dirki v Braziliji tokrat gostovala v Albstadtu, a tudi v Nemčiji Tanje Žakelj ni bilo na štartu. Kot je povedala za Val 202, sicer ni nič narobe, a želi počasi stopnjevati formo v letošnji sezoni, zato že od začetka Albstadt ni bil v njenem programu.

V ženski konkurenci je bila najboljša Avstralka Rebecca McConnell, ki je slavila pred Jenny Rissveds in Mono Mittervalner. Na moški dirki je bil v središču pozornosti Tom Pidcock, ki je spet vozil BMC kolo brez nalepk, Britanec pa je upravičil status prvega favorita.

Na polovici proge je močno pospešil in na koncu prepričljivo, za več kot 20 sekund ugnal svetovnega prvaka Nina Schurterja. Tretje mesto je v Nemčiji zasedel Vlad Dascalu.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ