Na Poljskem v znamenju tragedije

Na Poljskem v znamenju tragedije
06.08.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Dan po tragični smrti mladega nadarjenega kolesarja Bjorga Lambrechta so se kolesarji in organizatorji dirke po Poljski Belgijcu poklonili tako, da se etapo zgolj prevozili in rezultati niso šteli.

Bjorg Lambrecht je včeraj podlegel poškodbam, ki jih je utrpel ob padcu po 48 kilometirh dirkanja v tretji etapi. Danes se je karavana na dirki po Poljski podala na 133 kilometrov dolgo etapo od Jaworznoa do Kocierza. A etapo so neutralizirali. Kolesarji so vseeno prevozili celotno traso, le da rezultati niso šteli. Na koncu so ciljno črto skupaj v ospredju prečkali kolesarji Lotto Soudala, moštva, za katero je vozil Lambrecht.

Že na startu je bilo vse v znamenju žalovanja. Kolesarji so nosily črne trakove. Vodje preostalih ekip so izrazili sožalje članom moštva Lotto Soudal. Tudi direktor dirke Czeslaw Lang se je ustavil pri vodstvu ekipe. Zadnji so na start prišli prav člani Lotto Soudala. Šesterica se je potem prebila v ospredje, tik pred startom pa je bila še minuta tišine.

"Smo pretreseni ob tej tragediji in sočustvujemo z Bjorgovo družino in kolesarsko skupnostjo. Bjorg bo vedno v našem spominu," so med drugim sporočili organizatorji. Kolesarji pa so se strinjali, da je odločitev o nevtralizirani etapi prava. Karavana se je posebej ustavila po prevoženih 48,5 km. To je namreč razdalja, ki jo je v tretji etapi še prevozil Lambrecht, preden je tragično padel. Na cilju prek ciljne črte ni bilo ciljnega balona z napisi sponzorjev, ampak črn balon z Lambrechtovim imenom in številko, ki jo je nosil.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ