Na Primorskem prevetreni in okrepljeni

Na Primorskem prevetreni in okrepljeni
04.12.2019 AVTOR: DZ

"Glede na tipe kolesarjev imamo letos vse pokrito za vse vrste dirk," pravi športni direktor primorske ekipe MebloJogi Pro Concrete Robert Jenko. Znana je 11-erica članov za sezono 2020.

"Želim si, da bi že na prve reprezentančne dirke v kategoriji do 23 let spravili vsaj enega našega kolesarja."
Robert Jenko

Primorska ekipa MebloJogi Pro Concrete bo delovala tudi v sezoni 2020. Očitno še v nekoliko močnejši zasedbi. Opazno je sodelovanje z Adrio Mobilom in vodilni so sporočili, da so že dopolnili ekipo, ki bo v naslednjem letu očitno kar precej spremenjena. Pet kolesarjev je namreč odšlo, pet pa jih je prišlo. Imajo tudi povratnika.

"Mlada kolesarja David Ivartnik iz Calcita in Mihael Štajnar prihajata iz gorskega kolesarstva. Poleg njiju smo vzeli še Adrijinega Jana Ravbarja, ki je bil mladinec, in pa Leona Šarca, ki je bil do zdaj že naš član, a je nastopal na rekreativnih dirkah. Prej pa je bil nordijski kombinatorec," je potrdil Robert Jenko in dodal, da bo iz moštva Ljubljana Gusto Santic prišel še Žiga Ručigaj.

Prišel bo tudi Marko Pavlič, ki je že bil del te ekipe ob sami ustanovitvi. Sicer pa bo Jenko še vedno prisoten v dveh vlogah. Kot športni direktor in kot kolesar. Obenem je ekipa še okrepila sodelovanje z Velom:

"Glede na tipe kolesarjev imamo letos vse pokrito za vse vrste dirk. Zato pričakujem, da bomo še bolj konkurenčni kot smo bili letos tudi na UCI kategoriziranih dirkah. Veliko pričakujemo že od dirk v marcu. To so. To so Umag, Poreč, Istra, Izola, Adrija. Zato smo že resno začeli z delom. Prejšni vikend smo imeli spoznavne dneve in zdi se mi, da je letos vidna tista prava kemija, ki prinaša atmosfero, s katero je možno doseči marsikaj."

Eden izmed ciljev Jenka in ekipe pa je: "Želim si, da bi že na prve reprezentančne dirke v kategoriji do 23 let spravili vsaj enega našega kolesarja." Lani se je tudi na najprestižnejši etapni dirki za mlajše člane Tour de l’Avenirju v reprezentančnem dresu preizkusil Kristjan Hočevar. Tudi letos bo del primorske ekipe, Tako kot gorski kolesar Matevž Govekar, ki se je v sprintih že izkazal na nekaterih enodnevnih dirkah v Italiji. Skupaj bo v ekipi 11 kolesarjev.MebloJogi Pro Concrete za sezono 2020: Marko Pavlič, Žiga Ručigaj, Kristjan Hočevar, Simon Čibej, David Ivartnik, Matevž Govekar, Rok Naglič, Mihael Štajnar, Leon Šarc, Jan Ravbar in Robert Jenko.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ