Na Primorskem številčnejši in bolj organizirani

Na Primorskem številčnejši in bolj organizirani
25.01.2018 AVTOR: D. Z.
Po krstni sezoni na Primorskem nadaljujejo s kolesarskim projektom, tako da bomo tudi v tej sezoni spremljali člansko ekipo, ki smo jo do zdaj poznali pod imenom MebloJOGI Kult Solkan.

Sponzorji ostajajo, nekateri novi so še prišli, saj očitno vidijo, da se v na Primorskem dobro dela. Vsekakor pa je vesela novica, da je na Primorskem kolesarstvo spet zaživelo.

Potem, ko so lani po 15 letih spet obudili člansko ekipo, bodo s tem projektom nadaljevali tudi letos. Seveda pa se za člansko ekipo skriva pravo poslanstvo. “Cilj je razvoj mladih kolesarjev na Goriškem. Želimo biti odskočna deska za tiste, ki med mladinci še niso povsem dozoreli za preskok v člansko ekipo, so pa nadarjeni in lahko v dveh ali treh letih mirno odrastejo pri nas, ” je pojasnil športni direktor Dean Podgornik.

Kot primer je podal Tima Roškarja, ki je med mladinci nastopal v ptujski Perutnini, potem pa za prestop med člane ni našel kluba: “Je zelo dober kolesar, ki bi lahko ostal brez priložnosti za dokazovanje. Že v prvi sezoni je dokazal, da je iz pravega testa. Tretji je bil na državnem prvenstvu v kriteriju, kar je lep rezultat. ” Vsak posameznik, pa tudi vsaka ekipa želi napredovati, rasti, narediti korak naprej: “Pomembno vodilo ekipe je bilo, da smo na dirkah prišli do cilja in se pri tem nekaj naučili. ” In, kakšna je ekipa pred novo sezono?

Ostali so Robi Jenko, Tim Roškar, Simon Čibej, Jernej Furlan, Marko Pavlič in Primož Obal. Ekipi pa so se pridružili Uroš Repše ter mladi Timotej Bavec, ki prihaja iz domače šole, Kristjan Hočevar (Adria Mobil) in Jan Ostervuh (KD Rog). “Moči smo usmerili v mlade in tako bodo v tej sezoni nastopali trije fantje, ki bodo šele prestopili med člane. Repše prihaja iz Meridiane Pazina in bo Hočevarju v veliko pomoč pri treningih in učenju, ” je še dodal Podgornik. Potrdil je, da so se številni kolesarji tudi iz tujine zanimali za prestop v ekipo, vendar:

“Je naš cilj razvoj slovenskih kolesarjev. Je pa to zanimanje potrditev, da smo na pravi poti in da so naše delo opazili v tujini. ” Program dirk bo podoben lanskemu, želijo pa odpeljati več dirk v sosednji Italiji, predvsem v bližnjih Furlaniji, Venetu in Trentinu. Ker bo več obveznosti tudi v mlajših kategorijah, je iz ljubljanskega Roga trenerske vrste okrepil Gašper Modic, ki bo zadolžen za otroško kolesarsko šolo in delo z mladinci. Pri članih bodo moči združili Modic, Vid Ogris in Dean Podgornik, aktiven ostaja tudi Darko Lisjak.

V ekipi uvajajo prav posebno zadolžitev. Vsak kolesar bo na dveh ali treh enodnevnih dirkah v sezoni dežuren. To pomeni, da v tem primeru na dirko šel kot član osebja in bo zadolžen za okrepno postajo in za pripravo hrane in pijače za kolesarje. Opravljal bo še preostala dela, tudi pospravljal za kolesarji, potem ko gredo na start. “Po dirki bo napisal nekaj o takem delu in o tem, koliko truda je bilo treba za pripravo stvari, ki jih je moral potem predate kolesarjem na okrepni postaji. To je vse v želji, da se fante nauči spoštovati delo, ki ga opravljajo včasih prostovoljci, včasih pa ‘profiji ’, zato da on potem nemoteno tekmujejo, ” je še zanimivo potezo pojasnil Podgornik.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ