Na prvem svetovnem pokalu Tanja Žakelj 12., Rok Naglič 42.

Na prvem svetovnem pokalu Tanja Žakelj 12., Rok Naglič 42.
22.05.2017 AVTOR: BOSTJAN SVETE
V štartnem krogu nam je zastal dih. Tanja Žakelj je bila na vseh zaslonih prizorišča v Novem Mestu na Moravskem, a ne zaradi vodstva na dirki ali česa drugega.

Ležala je v bandi na dnu enega izmed spustov, pravo olajšanje pa je sledilo, ko je nekaj trenutkov že sedela na kolesu in poganjala kot nora. Od tam naprej je imela odlično dirko, stalno je prehitevala in se na koncu povsem približala prvi deseterici. S takimi vožnjami bo šla kljub hudi konkurenci še višje!

Za Tanjo Žakelj (Unior Tools Team) je uspešen začetek sezone, a prva dirka svetovnega pokala je druga pesem. Konkurenca je izjemna, prostora za napake praktično nič. Vendarle pa sreča v nesreči, saj Tanja pri padcu v uvodu dirke ni izgubila preveč, tudi kolo se ni poškodovalo. V trenutku ko je sedla nazaj na kolo se je začel lov in to uspešen – prehitela je veliko odličnih tekmovalk in za uvod v sezono osvojila 12. mesto!

»Rekla sem si, da bom zadovoljna, če bom tam, kjer sem lani zaključila. Občutek je bil pravi, nisem bila daleč za deseterico ... predvsem me veseli, da je bila dobra dirka. Potrdilo se je, da sem pozimi delala dobro in imam zdaj odlično izhodišče za nadaljevanje sezone, « je po dirki povedala Tanja.

Ledinčanka je bila na spomladanskih dirkah zelo dobra, večkrat je tudi zmagala, in si privozila dovolj točk za štart iz druge vrste, tik za najboljšimi. Tudi štart ji je uspel in z izjemo padca je praktično celo dirko odpeljala brez napake. »Padec v bandi na koncu spusta je zagotovo posledica tega, da so imeli pred nami dirko fantje do 23 let. Na progi jih je bilo več kot 150 in bande so postale bolj sipke, in enostavno me je spodneslo. Ni me zmotilo, od takrat naprej sem vedela kakšne so razmere na progi. Pravzaprav je nekaj tekmovalk takrat zaradi mene zavilo na linijo B, ki je bila počasnejša, in nisem veliko izgubila, « je Tanjin komentar prvega kroga.

Nato je praktično ves čas lovila in prehitevala. Vsakič, ko je prehitela tekmovalko pred seboj se je začel lov za naslednjo, in tako je prišla vse do 12. mesta. »Imela sem pravo dirko, borila sem se za pozicije. Videla sem dekleta in to mi je bila izredna motivacija. Vem da na tej progi ne moreš preko sebe na vsakem klancu in sem lepo kontrolirala dirko, « je še zaključila Tanja. Zdaj je seveda tudi 12. v seštevku svetovnega pokala in ima zagotovljeno dobro štartno pozicijo v drugi vrsti.

Prvo dirko svetovnega pokala v letošnji sezoni je dobila Danka Annika Langvad. Naslednja dirka serije bo že čez teden dni v nemškem Albstadtu.

Med člani sta nastopila Rok Naglič in Gregor Krajnc (Calcit Bike Team).

"Prvi letošnji svetovni pokal je za mano. Na štartu nas je bilo nekaj več kot 160 tekmovalcev. S tekmo sem zadovoljen, saj so mi do norme za svetovno prvenstvo zmanjkale le štiri sekunde, katere pa verjamem, da bi ulovil, če ne bi v prvem krogu imel smole ter padel. Zaostanka za prvim sem imel 5:26, kar je več kot odlično. Zasedel sem sicer 42. mesto, ampak vse kar je pomembno je zaostanek za prvim. Naslednji vikend dirkamo na naslednjem svetovnem pokalu v Nemčiji, kjer pa mi je proga še bolj pisana na kožo. Hvala vsem sponzorjem, trenerju in spremljevalni ekipi, " je po tekmi povedal Rok Naglič.

"Z mestom sem razočaran, nisem si predstavljal tako izenačene tekme. Zaostanek slabih 10 minut je zadostoval za 106. mesto. To je svetovni pokal. V startnem krogu sem se malo zapletel. Potem pa je šlo, kolikor je šlo, " je dodal Gregor Krajnc.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ