Na prvi dirki svetovnega pokala Tanja Žakelj brez "dirkalnega transa"

Na prvi dirki svetovnega pokala Tanja Žakelj brez "dirkalnega transa"
13.04.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Današnja dirka v olimpijskem krosu se nikakor ni končala po načrtih Tanje Žakelj, ki je štartala s številko 1, končala pa na zanjo skromnem 14. mestu.

Ekipa Unior Tools Team na spletu in družabnih omrežjih:

www.uniortoolsteam.com

Facebook

Twitter

Instagram

Branilki naslova zmagovalke svetovne prvakinje preprosto ni steklo, boljši zadnji izmed petih krogov pa ni bil dovolj za vidnejšo uvrstitev. Blaža Klemenčič je bila 11.

Za našo šampionko se dirka ni razpletla po pričakovanjih, 14. mesto je seveda daleč od pričakovanj in rezultatov, ki smo jih bil v zadnjem letu vajeni od Tanje Žakelj. Članica slovenske ekipe Unior Tools Team je bila v uvodu dirke še za najhitrejšimi, na prvih daljših vzponih pa je že začela zaostajati. Danes ji tudi tehnični odseki niso stekli, pa čeprav je ena najbolj pogumnih in tehnično podkovanih med najhitrejšimi dekleti v tej disciplini.

Tanja Žakelj je po dirki povedala: »Štartala sem slabo, nisem ujela pedala. V nadaljevanju sem imela najboljše tekmovalke v vidnem polju, potem pa se tempo preprosto ni umiril, kot sem vajena z drugih dirk. Nisem ujela pravega ritma, nisem padla v transu podobno stanje, ki ga doživljaš na dirkah. Ko samo goniš in greš čez vse ovire in težave. Danes mi je vse predstavljajo težavo, tako vzponi, kot spusti. Mislim, da sem ritem ujela šele v zadnjem krogu, ko sem pridobila eno mesto, kar mi je malo dvignilo samozavest. «

Dirka žensk je potekala v najhujši vročini, temperature v Južni Afriki so se danes sredi dneva dvignile krepko nad 30 stopinj, vendar to na Tanjo ni posebej vplivalo. Zdaj bo dovolj časa za analizo dirke, naslednja preizkušnja pa je že čez 14 dni v Avstraliji. Tanja bo na štartu te dirke zagotovo znova nasmejana in polna zagnanosti.

»Dejstvo je, da se je sezona začela zgodaj in še nisem v najboljši formi, kot sem bila očitno lani na prvi dirki svetovnega pokala. Takrat sem pozitivno presenetila, danes sem samo sebe in javnost negativno. Zame je pomembno, da je dirka zaključena, da vem kje sem in da gradim na tem da pridem tja, kjer sem že bila, « je še povedala po dirki.

Dirko je dobila Jolanda Neff, ki kaže naravnost neverjetno formo v prvem delu sezone, Tanja ji je po dirki v Montichiariju pravilno napovedala zmago v svetovnem pokalu. Blaža Klemenčič je bila 11.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ