Na širšem seznamu kandidatov za SP brez večjih presenečenj

Na širšem seznamu kandidatov za SP brez večjih presenečenj
16.09.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Selektorja slovenske kolesarske ženske in moške reprezentance Gorazd Penko in Andrej Hauptman sta objavila širši spisek kandidatov in kandidatk za nastop na svetovnem prvenstvu v Imoli.

Slovenska reprezentanca bo na SP v Imoli, kjer bodo letos dirkali le kolesarji v kategoriji Elite, spet vsaj v širšem krogu favoritov za odličja. Težko bi bilo drugače, ko pa bo imel selektor Hauptman na voljo trenutno prvega in drugega kolesarja s Toura Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja.

Hauptman bo imel v Italiji na voljo osem kolesarjev, Slovenija se je spet uvrstila med »elito« s polno kvoto nastopajočih. V vožnji na čas bo v petek dirkal le Jan Tratnik, ki je v ponedeljek na kronometru na Tirrenu Adriaticu potrdil dobro pripravljenost in pokazal, da je na dober dan lahko zelo blizu najboljših.

Na cestni dirki bosta jasno v ospredju Pogačar in Roglič, vprašanje pa je, koliko sledi bo pri njima pustil boj na Touru. Enako velja za Mateja Mohoriča, Luko Mezgeca in Jana Polanca, ki bodo vsi skoraj zagotovo dobili mesto v ekipi Hauptmana na SP, enako velja tudi za Tratnika.

Za preostali dve mesti se bodo borili Domen Novak, Luka Pibernik, Grega Bole in Jani Brajkovič, ki bodo v tem tednu še dokazovali svojo pripravljenost pred potjo na SP, ki se bo začel naslednji četrtek z žensko vožnjo na čas, vrhunec pa bo moška cestna dirka v nedeljo.

Gorazd Penko bo v vožnji na čas računal na Eugenio Bujak, na seznamu za cestno dirko pa so ob Bujakovi še Urška Žigart, Urška Bravec, Urša Pintar in Špela Kern.

Kronometer, moški Elite:

1. Jan Tratnik (Bahrain McLaren)

Kronometer, ženske Elite:

1. Eugenia Bujak (Alé BTC Ljubljana)

Cestna dirka, moški Elite:

1. Primož Roglič (Jumbo Visma)

2. Tadej Pogačar (UAE Team Emirates)

3. Domen Novak (Bahrain McLaren)

4. Jan Polanc (UAE Team Emirates)

5. Grega Bole (Bahrain McLaren)

6. Luka Mezgec (Mitchelton Scott)

7. Jan Tratnik (Bahrain McLaren)

8. Luka Pibernik (Bahrain McLaren)

9. Janez Brajkovič (Adria Mobil)

10. Matej Mohorič (Bahrain McLaren)

Cestna dirka, ženske Elite:

1. Eugenia Bujak (Alé BTC Ljubljana)

2. Urša Pintar (Alé BTC Ljubljana)

3. Urška Žigart (Alé BTC Ljubljana)

4. Urška Bravec (Alé BTC Ljubljana)

5. Špela Kern (Lviv Cycling Team)

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ