Na slovenski pentlji pisana mednarodna zasedba in štiri ekipe svetovne serije

Na slovenski pentlji pisana mednarodna zasedba in štiri ekipe svetovne serije
11.05.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Tour of Slovenia

Počasi se naše misli že usmerjajo proti dirki po Sloveniji, ki bo na sporedu čez mesec dni. Etape letošnje dirke so znane, znane pa so tudi ekipe, ki bodo na slovenskih tleh bile boj za zeleno majico.

Dirka po Sloveniji je med kolesarji in ekipami zelo priljubljena, saj prinaša pet dni razgibanega dirkanja, kratke transferje, dobre hotele in ravno prav težke etape, da so idealne za ogrevanje pred dirko po Franciji. Seveda pa ima dirka za slovenske kolesarje še dodatno težo, tudi zato bomo spet na štartu videli Tadeja Pogačarja, ki bo branil lansko zmago in se obenem pripravljal na tretji zaporedni naskok na rumeno majico.

Ne le Pogačar, za navijače so vedno magnet tudi ekipe najvišje ravni, a tokrat v Slovenijo prihajajo le štiri ekipe iz svetovne serije. Ob UAE Emirates še Bahrain Victorious, BikeExchange – Jayco in Astana, torej tri ekipe s slovenskimi kolesarji in Astana, ki vsako leto pride na slovenske ceste.

Zasedba ekip z najvišje ravni ni številčnejša, ker je v enakem obdobju v tekmovalnem koledarju velika gneča. Slovenska pentlja se vsako leto bori s kriterijem po Dofineji in dirko po Švici, v zadnjih dveh sezonah pa je dobila še enega močnega konkurenta, saj je v istem terminu (15. – 19. 6.) na sporedu še dirka po Belgiji, ki prav tako sodi v serijo Pro.

Matej Mohorič bo ob Tadeju Pogačarju glavna atrakcija za slovenske navijače. Foto: Sirotti

So pa prireditelji letos na štart privabili močno zasedbo ekip iz razreda Pro, dirkali bodo kolesarji Alpecin Fenixa, EOLO – Komete, Caja Rurala, Bardianija, Euskaltela, Drone Hopper – Andronija in Kern Pharme.

Zasedbo dopolnjujejo ekipe kontinentalne ravni, seveda bodo na štartu vse tri slovenske ekipe (Adria Mobil, Ljubljana Gusto Santic, Cycling Team Kranj), spremljali pa bomo tudi reprezentanco Slovenije, v kateri bodo združeni kolesarji klubov, ki nimajo kontinentalne licence.

Ekipe dirke po Sloveniji 2022:

World Tour:

UAE Team Emirates
Bahrain Victorious
BikeExchange – Jayco
Astana

Pro:

Alpecin Fenix
EOLO – Kometa
Caja Rural
Bardiani CSF
Euskaltel
Drone Hopper – Androni
Equipo Kern Pharma

Kontinentalne ekipe:

Adria Mobil
KK Kranj
Ljubljana Gusto Santic
Dukla Banska Bystrica
HRE Mazowsze Serce Polski
Team Felbermayr – Simplon Wels
China Glory Continental Cycling Team
Global 6 Cycling
Team ColoQuick

Reprezentanca:

Slovenija

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ