Na SP brez Simona Špilaka, kapetan Jani Brajkovič!

Na SP brez Simona Špilaka, kapetan Jani Brajkovič!
18.09.2013 AVTOR: D. Z.
Selektor Martin Hvastija je predstavil ekipo, ki bo naslednji teden v dresih slovenske reprezentance nastopala na svetovnem prvenstvu.

Slovenska reprezentanca
Člani, cestna dirka: Grega Bole, Borut Božič, Jani Brajkovič, Kristjan Koren, Matej Mugerli in Jan Polanc (rezervi: Robert Vrečer, Kristjan Fajt).
Člani, kronometer: Jani Brajkovič in Kristjan Koren.
Člani do 23 let, cestna dirka: Jaka Bostner, Mark Džamastagič, Tim Mikelj, Matej Mohorič in Luka Pibernik.
Člani do 23 let, kronometer: Mark Džamastagič in Matej Mohorič.
Članice, cestna dirka: Polona Batagelj, Sara Frece, Špela Kern, Urša Pintar in Alenka Novak.
Članice, kronometer: Sara Frece in Alenka Novak.
Mladinci, cestna dirka: Jon Božič, Kristjan Kumar, Domen Novak, David Per, Žiga Ručigaj in Matic Šafarič Kolar (en kolesar bo še izpadel).
Mladinci, kronometer: Jon Božič in David Per.
Adria Mobil: Kristjan Fajt, Bruno Maltar, Matej Mugerli, Tomaž Nose, Radoslav Rogina in Klemen Štimulak.

»Izhodišče je bilo, da bi kapetana bila Jani Brajkovič in Simon Špilak, ki sta trenutno edina kolesarja, ki bi na tako zahtevni trasi lahko dosegla vrhunski rezultat. Zato sem bil skozi celotno sezono nekako v stiku z njima, saj smo skupaj želeli peljati vse to do septembra, « je dejal Martin Hvastija, ki je vse do torka upal, da mu bo uspelo oba kolesarja pritegniti k nastopu v Firencah.

»Janiju se je odlično izšlo, saj je na Vuelti pokazal, da je v odlični formi. Vendar je dirko vseeno končal dovolj dober in ne preutrujen, « je še pojasnil Hvastija. »Simon si je premislil v nedeljo po dirki v Montrealu. Čas, da se premisli, sem mu dal še do torka, vendar je ostalo pri odločitvi, da ne nastopi. Zanj je bila ta sezona zelo dolga in rekel je, da je preveč utrujen in da ne najde motiva. Tudi zaradi forme. Škoda. Letos je dokazal, da je lahko povsem v vrhu na vseh dirkah, na katerih je nastopil, « je še dodal Hvastija in zaključil:

»Vse se bo vrtelo okrog Brajkoviča. « Več, o tem, kaj je še povedal Martin Hvastija, pa v naslednjih dneh, tako kot tudi o pričakovanjih v mlajših kategorijah.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ