Na svojem zadnjem Giru je Van Vleutnova pometla s konkurenco

Na svojem zadnjem Giru je Van Vleutnova pometla s konkurenco
10.07.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Giro Donne

Na svojem zadnjem Giru v 16 let dolgi karieri je Annemiek van Vleuten vodila od prvega do zadnjega dne, njena skupna zmaga pa ni bila nikoli pod vprašajem. Žigartova končala z odstopom.

Ženski Giro letos ni bil tako zahteven, vsaj kar se gorskih etap tiče, pa vendar ni bilo nobenega dvoma o tem, kdo bo končna zmagovalka. Po odpovedanem prologu je Annemiek van Vleuten dobila že drugo etapo in vseh devet dni preživela v rožnati majici za še svojo četrto skupno zmago na ženskem Giru.

"Ta dosežek je bil eden mojih glavnih ciljev sezone, res sem vesela, da sem spet slavila v skupnem seštevku. Za to vedno potrebuješ ekipo, to je dosežek celotnega Movistarja in ponosna sem na vse punce, ki so bile del te zgodbe. Giro je vedno stresna dirka, nikoli ni lahko, a tokrat smo imele vse pod kontrolo," se je od Gira poslovila Van Vleutnova.

Veliko smo si obetali tudi Slovenci, Urška Žigart je na dirko prišla v dobri formi, nato pa na enem od spustov grdo padla in odšla domov z lažjim pretresom možganov. Kdaj bo Žigartova spet lahko tekmovala, zaenkrat še ni jasno, skoraj gotovo pa ne na dirki po Franciji, ki za ženske prihaja po moški dirki.

V skupnem seštevku se je Van Vleutnovi najbolj približala Juliette Labous, tretja pa je bila Gaia Reallini, novo italijansko upanje na skupno zmago. Reallinijeva je eno od odkritij letošnje sezone, nizkorasla hribolazka iz vrst Treka bi lahko bila ena od dominantnih kolesark v skupnem seštevku v naslednjih sezonah.

Zadnjo etapo je dobila Chiara Consonni, to pa je bila tudi zadnja dirka v karieri za italijansko veteranko Marto Bastianelli, ki se je s koncem Gira poslovila od tekmovalne kariere. O njej bomo več pisali v naslednjih dneh, v ženskem koledarju pa se zdaj začenja odštevanje do vrhunca sezone - začetka Toura.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ