Na Touru brez poljubov, objemov ... kaj pa avtogrami?

Na Touru brez poljubov, objemov ... kaj pa avtogrami?
25.06.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti
Dirka po Franciji. Če jo bodo lahko, potem jo nameravajo izpeljati med 29. avgustom in 20. septembrom. Tudi, če bo, bo to vsekakor drugačna preizkušnja od tistih, ki smo jih vajeni.
Mednarodna kolesarska zveza je pred dnevi izdala navodila, ki se jih morajo organizatorji dirk zaradi koronavirusa držati. Do Toura sta še dva meseca, na tej dirki pa se obeta konkurenca, kot je še ni bilo, saj bodo skorajda vsi najboljši tam.

Če bo organizatorjem Tour uspelo izpeljati, pa bo to vsekakor pod določenimi pogoji. Direktor dirke Christian Prudhomme je to tudi potrdil. "To bo unikaten Tour, saj se tako pozno še nikoli ni začel. V teoriji ne bo tako vroče, po vsej verjetnosti pa bo tudi več vetra. Zavedamo se tudi, da bo ob cesti manj ljudi, a pomembno je, da se vzdušje vrne. Seveda ob upoštevanju pravil," je dejal Prudhomme.

Francoz je izpostavil, da se določene zahteve spreminjajo z dneva v dan, tako da bodo ukrepe prilagajali, predvsem pa se bodo za nekatere odločili šele konec julija in na začetku avgusta: "V oglaševalski karavani bomo imeli sto vozil, kar je približno 70-odstotkov karavane, ki smo jo sicer vajeni. Gospodarska kriza je udarila različne sektorje v gospodarstvu in temu se tudi mi ne moremo izogniti." Tudi ob podelitvah bo prišlo do sprememb.

Prudhomme je dejal, da na odru ne bomo več gledali poljubljanja in objemanja: "To ne bo niti leto za zbiranje avtogramov. Gledalci bodo prišli, vendar pa bomo najbrž primorani narediti veliko selekcijo. Na vzponih bodo prednost dobili tisti, ki se bodo na vzpon podali peš, s kolesom ali javnim prevozom. Ampak, poudarjam. Stvari se dnevno spreminjajo in danes ne moremo vedeti, kaj se bo zgodilo čez dva meseca."
Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ