Na trasi Pariz-Roubaixa popravljajo odseke

Na trasi Pariz-Roubaixa popravljajo odseke
25.03.2015 AVTOR: D. Z.
Na uradnem twitter računu dirke Pariz-Roubaix so objavili zanimivo fotografijo. Kako pripravljajo traso za prihajajočo dirko.

Dirka Pariz-Roubaix bo letos na sporedu 12. aprila. Govorim o »Kraljici klasik «. Dirki, ki bo tokrat dolga 253 kilometrov, kolesarji pa bodo morali prevoziti tudi 27 tlakovanih odsekov. Skupna dolžina teh odsekov znaša 52,7 km. Organizatorji oziroma domačini že popravljajo nekatere odseke, saj številni za promet sploh niso več uporabni. Gre namreč za nekatere poljske poti.

In na uradnem twitter profilu so organizatorji objavili zelo zanimivo fotografijo, na kateri vidimo, kako kljub slabemu vremenu delavci na enem izmed odsekov, ki mu je slabo vreme »prišlo do živega «, menjajo tlakovce in jih polagajo na pot, da zapolnijo prevelike luknje. Govorimo o 22. odseku. Trasa bo očitno pripravljena. Kolesarji pa zagotovo tudi.

Lansko zmago bo branil Niki Terpstra. Zaradi poškodbe ne bo enega izmed velikih favoritov Toma Boonena. Naskok na vrh na že 113. dirki , ki se bo začela tik pred Parizom v Compiegnupu napoveduje tudi Bradley Wiggins. Boj za prestižno nagrado - kako zanimivo, zmagovalec prejme tlakovec - bo tako vsekakor zelo zanimiv.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ