Na tretji prosti dan v pelotonu dva kolesarja pozitivna na COVID-19

Na tretji prosti dan v pelotonu dva kolesarja pozitivna na COVID-19
18.07.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Prireditelji dirke po Franciji so opravili tretji krog obveznih testiranj na koronavirus, v pelotonu pa so odkrili dva pozitivna kolesarja brez simptomov. Jutri bo znano, če bosta nadaljevala. 

Maske so na dirki po Franciji obvezna oprema za kolesarje. Tadej Pogačar je zaradi okužbe s COVID-19 že izgubil dva pomočnika.

Teste na koronavirus prireditelji opravljajo pred in na vsak prosti dan, s tem želijo zajeziti morebitno širjenje okužb. V nedeljo zjutraj, pred etapo, sta tako s Tourom prisilno zaključila Magnus Cort in Simon Clarke, ki sta bila pozitivna na testih, ki jih izvajajo ekipe same. 

Na prosti dan pa obvezne teste izvajajo prireditelji in tokratni krog testiranj je pokazal, da sta bila pozitivna dva kolesarja. Oba sta povsem brez simptomov, zato ju niso avtomatično izločili iz dirke. Poslana sta bila v izolacijo, jutri pred začetkom etape ju bodo vnovič testirali in potem sprejeli odločitev, če z dirko lahko nadaljujeta ali ne. 

Kolesarja, ki nista v top 20

Imen kolesarjev niso razkrili, so pa sporočili, da nista med prvimi 20 v skupnem seštevku. Vseeno imata pozitivna testa lahko veliko vlogo v boju za skupno zmago, če bi bil slučajno pozitiven še kakšen od kolesarjev UAE Emirates ali Jumbo Visme. 

Iz ekip QuickStep in Intermarche so sicer že sporočili, da ni pozitiven nihče od njunih kolesarjev, je pa QuickStep včeraj izgubil Michaela Morkova. Danec je cel dan trpel v hudi vročini, kar 202 kilometra je prekolesaril sam in zato za 12 minut zaostal za časovno zaporo. Prišel je do ciljne črte, kjer mu je za hraber boj čestital tudi direktor dirke Christian Prudhomme, potem pa je Morkov odšel domov.

Zaenkrat na dirki po Franciji od 176 kolesarjev, ki so jo začeli, ostaja še 152 tekmovalcev. 

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ