Na velodromu v Češči vasi od petka do nedelje za naslove državnih prvakov

Na velodromu v Češči vasi od petka do nedelje za naslove državnih prvakov
03.02.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Adria Mobil Cycling

Prva dirka nove sezone na slovenskih tleh bo državno prvenstvo na velodromu, ki ga Kolesarska zveza Slovenije organizira od petka do nedelje. Dirkali bodo tudi člani, tudi v popularnem madisonu, ki sicer ne šteje za DP.

V Novem mestu bo KZS pripravila prvi dogodek sezone 2022, letos so državno prvenstvo v velodromu umestili v termin, ki vsaj kolesarjem domačih klubov omogoča nastop, posledično pa bo zasedba na pisti precej močnejša.

Od petka od 10.00 do nedelje zvečer bodo potekale dirke za naslove državnih prvakov med mlajšimi in starejšimi mladinci ter člani. Pomerili se bodo v desetih velodromskih disciplinah, zadnji bo v nedeljo ob 16.00 na sporedu priljubljeni madison, ki sicer ne bo štel za naslove državnih prvakov, bo pa gotovo pritegnil največ gledalcev.

S pokritim velodromom v Češči vasi so tudi slovenski kolesarji dobili dobre pogoje za trening in razvoj dirkališčnega kolesarstva, tudi KZS aktivno deluje v tej smeri in v letošnji sezoni načrtuje nekaj obiskov dirk v tujini, kjer bi slovenski kolesarji lahko dobili občutek, koliko jim na pisti še manjka do najboljših.

Da razlika ni tako ogromna, je na Portugalskem dokazal Žak Eržen, ki je med mladinci dirkal odlično in tudi zmagal. Tako bo Eržen pod drobnogledom tudi od petka do nedelje. Kolesarji slovenskih klubov so s pripravami v toplih krajih povečini že zaključili, tako da se bodo lahko pomerili za naslove prvakov.

Več informacij o DP 2022 in spored tekmovanj lahko najdete tukaj - https://kolesarska-zveza.si/sl/drzavno-prvenstvo-na-velodromu-2022-razpis/. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ