Na Vuelti obračunala s pestmi (video)

Na Vuelti obračunala s pestmi (video)
08.09.2014 AVTOR: D. Z.
Med kraljevsko 16. etapo je prišlo do obračuna dveh kolesarjev. Ivan Rovni in Gianluca Brambilla sta bila vročekrvneža in oba so komisarji izključili z dirke.

Ivan Rovni in Gianluca Brambilla sta bila člana ubežne skupine, ki beži v kraljevski, 16. etapi na dirki po Španiji. A očitno se glede nečesa nista strinjala in Brambilla je bil tisti, ki je večkrat zamahnil proti Rovniju (Tinkoff Saxo).

Rezultat? Komisarji na dirki po Španiji so se odločili, da takega vedenja ne bodo zgolj spregledali. Zapeljali so se do Brambille, sicer člana moštva Omega Pharma Quick Step, in ga izključili z dirke. Kmalu zatem je podobna usoda čakala še Rovnija. Prek twitterja pa sta se na to hitro odzvala tudi oba glavna menedžerja obeh moštev. Torej Patrick Lefevre in Oleg Tinkov.

»Tvoj Brambilla bi moral postati boksar, ne kolesar. Naslednjič naj se raje znese nad Bouhannijem, in ne nad Rovnijem, ki ga kličemo bambino, « je zapisal Tinkov. Lefevre mu ni ostal dolžan: »Oleg, dobro poglej, kdo je prvi začel. «

In sledil je odgovor Tinkova: »Kdo? Največjega dvoboja v kolesarski zgodovini nisem videl od začetka. « Ko se je Lefevre vendarle umiril in poudaril, da se to preprost ne bi smelo zgoditi, je Tinkov odgovoril v svojem slogu: »Naslednji udarec bomo izvedli mi. Gremo Alberto. «

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ