Na vzponu, poznanem s Toura Polona Batagelj med boljšimi

Na vzponu, poznanem s Toura Polona Batagelj med boljšimi
14.08.2015 AVTOR: D. Z.
Na dirki Le Route de France je za kolesarkami kraljevska etapa, ki jo je dobila Elisa Longo Borghini. Odlična je bila tudi Polona Batagelj, ki je zdaj šesta v skupnem seštevku.

Peta etapa na dirki La Route de France je za kolesarke predstavljala tudi kraljevsko preizkušnjo. Najtežjo. Z zdaj že znamenitim vzponom na La Panche des Belles Filles. Veliki Tour de France je tu že dvakrat gostil kolesarje. Leta 2012 se je zmage veselil Christopher Froome, ki je potem tisti Tour končal na drugem mestu. Lani pa je bil na vrhu tega vzpona najboljši Vincenzo Nibali, ki je potem Tour tudi dobil.

Peto etapo so kolesarke začele v Vesoulu, Elisa Longo Borghini pa je branila majico najboljše v skupnem seštevku. Italijanka majice ni samo branila. Na zaključnem vzponu je dokazala, da jo je zasluženo oblekla. Kolesarka Wiggle Honde je na koncu celo napadla in si do cilja privozila kar 45 sekund naskoka pred najbližjo zasledovalko Amber Neben. Claudia Lichtenberg na tretjem mestu je zaostala že za več kot minuto. Najboljša Slovenka Polona Batagelj je z zaostankom 2:09 etapo končala na osmem mestu.

Do te etape tretja Eugenia Bujak je tokrat izgubila več kot tri minute, zasedla pa je 10. mesto. Omenimo še 19. mesto Urše Pintar. V skupnem seštevku ima zdaj Longo Borghinijeva kar minuto in deset sekund prednosti pred Amber Neben in še dodatnih osem sekund več pred Claudio Lichtenberg. Poloa Batagelj (BTC City Ljubljana) se je z devetega povzpela kar na šesto mesto. Njen zaostanek znaša 2:31. Bujakova je zdaj osma. Dirka se bo končala jutri, ko bo na sporedu šesta etapa od Soultzmatta do Guebwillerja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ