Na ženskem Giru vodi Vosova, BTC-jevke se dobro borijo

Na ženskem Giru vodi Vosova, BTC-jevke se dobro borijo
07.07.2014 AVTOR: Matej Zalar
Najboljša kolesarka na svetu Marianne Vos je že v drugi etapi oblekla majico vodilne, dobro pa so se odrezale tudi kolesarke slovenske ekipe BTC City Ljubljana.
Za uvod v ženski Giro je bil na sporedu zgolj dva kilometra dolg prolog, na katerem je bila najhitrejša Annemiek Van Vleuten, kolesarka ekipe Rabobank Liv.

Njena ekipna kolegica, Vosova, je zaostala zgolj sekundo in osvojila drugo mesto, najboljša kolesarka slovenske ekipe pa je bila Bujakova na 14. mestu. V prvi etapi, ki je bila dolga 95 kilometrov in povsem ravninska, je Vosova stvari postavila na svoje mesto in za štiri sekunde ugnala drugouvrščeno Eliso Longo Borghini. Oblekla je tudi majico vodilne v skupnem seštevku.

Eugenia Bujak je bila z dvema minutama in 37 sekundami zaostanka 18., odstopila pa je Slovenka v dresu BTC-ja Anja Rugelj.

Dobrih 125 kilometrov dolga druga etapa se je končala s kratkim, a dokaj strmim ciljnim vzponom do San Donata. V prvi skupini je do cilja pripeljalo 20 kolesark, šprint pa je dobila kolesarka Wiggle Honde Giorgia Bronzini.

Marianne Vos je zasedla drugo mesto, v prvi skupni je dirko končala tudi Mia Radotić, in sicer na 18. mestu. Bujakova je na 28. mestu zaostala za 10 sekund, v skupnem seštevku pa s 3 minutami in 15 sekundami zaseda 18. mesto.

Do konca Gira bo na sporedu še sedem etap.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ