Na ženski dirki huda nesreča policista in preobrat v sprintu

Na ženski dirki huda nesreča policista in preobrat v sprintu
14.04.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Ženska različica dirke Amstel Gold Race je bila zares kaotična zaradi nesreče policista na motorju. Do zmage pa je po napetem sprintu prišla Marianne Vos.

Kolesarke so na dirki Amstel Gold Race prevozile “vsega” 101,4 km dolgo razdaljo, saj se je vmes dogajalo marsikaj nepredvidljivega, predvsem pa nezaželenega. Dirko so morali organizatorji skrajšati, saj je prišlo do nesreče na vzponu Bergseweg.

Tam je policist na motorju trčil v voznika avtomobila. Prišlo je do hude prometne nesreče in po 45 kilometrih dirkanja je moralo reševalno vozilo prehiteti glavnino. “Policist na motorju se je danes okrog 11. ure poškodoval ob trku za avtomobilom na Bergsewegu, medtem ko je nadziral promet med dirko Amstel Gold Race. Bergseweg je bil zaradi preiskave zaprt,” so sporočili iz Limburške policijske postaje.

Več kot eno uro je bila dirka prekinjena, potem so spremenili traso in tako so se dekleta lahko udarila tudi za zmago. Najbolje je kazalo Loreni Wiebes, ki je bil v sprintu skupine dobrih 20 kolesark zelo hitra. Že se je veselila zmage, ko jo je uspela le za malenkost prehiteti rojakinja, a članica nasprotnega moštva Marianne Vos. Po dobrih dveh urah in pol je oder dopolnila Ingvild Gaskjenn.

“Odkrito? Razmišljala sem samo o tem, da moram sprintati do cilja, do cilja. Videla sem, da je začela proslavljati zmago, vendar pa še ni bilo jasno, ali mi jo je uspelo prehiteti ali ne. Zato sem morala najprej počakati. Čutila sem, da imam večjo hitrost, vendar nisem bila prepričana, če je to bilo dovolj. Lepo je, da mi je uspelo zmagati, ampak imam mešane občutke. Zaradi nesreče, ponovnega starta in seveda se lahko poistovetim tudi z Loreno,” je dejala Marianne Vos. O ponovnem startu med dirko pa: “Dirka se je spremenila v kratko in intenzivno. Takoj smo šle na polno, tako da se je 150 mirnih ženske spremenilo v podivjane bike.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ