Nace Korošec: "Komaj čakam prve dirke mojih dečkov in deklic"

Nace Korošec: "Komaj čakam prve dirke mojih dečkov in deklic"
27.02.2014 AVTOR: Matej Zalar
Trener dečkov v Savi Nace Korošec je za bicikel.com spregovoril o pripravah na novo sezono in dogajanju v Savi.
Nace Korošec je bil osem let član savskega kluba, v lanski sezoni se je preizkusil tudi v članski konkurenci, letos pa je na povabilo Matjaža Zevnika prevzel vodenje 20 dečkov in deklic, ki trenirajo v Savi. 

Usklajevanje študija in treningov ni enostavno 
Nace poleg trenerske službe opravlja tud študij kineziologije na Fakulteti za šport:

"Včasih res ni najlažje združiti vse obveznosti, ki jih imam na fakulteti s treningi, vendar mi grejo tudi v Savi zelo na roko. Ker treniramo trikrat tedensko, imam malo več manevrskega prostora, včasih pa me tudi Matej in Matjaž nadomestita na treningih." 

"Treningi so v tem obdobju namenjeni predvsem nabiranju kondicije in počasnemu stopnjevanju pripravljenosti dečkov. Ob torkih je na sporedu uro in pol spinninga, ob četrtkih tečemo, med vikendi pa opravimo 2 do 3 ure dolg vzdržjivostni pohod. Ob nedeljah se včasih na treningih pridružimo mladincem, nekaj treninga pa fantje in dekleta opravijo tudi sami."

Presenečata ga zagnanost in disciplina najmlajših kolesarjev
"Zaenkrat moram fante in dekleta zelo pohvaliti, dobro delo je naredil že moj predhodnik Uroš Šilar, s katerim so imeli zelo dober odnos, tako da ko treniramo, treniramo zelo resno, po treningu pa se znamo tudi pošaliti. Treniram tudi sedem deklet, ki še bolj pridno in zavzeto trenirajo kot fantje in si res zaslužijo vse pohvale. Ker do sedaj še nisem imel nobene slabe izkušnje z njimi, lažje tudi organiziram trening za vse skupine. Sam se ponavadi pridružim dečkom C, dečki A in B pa sami naredijo še malo daljši trening. Zaradi njihove zavzetosti tudi vem, da se ne bodo "zafrkavali", če me ni zraven, saj so zelo tekmovalni."

Priprave na morju dobra popotnica za prve dirke v Sloveniji
"Sredi aprila se začnejo dirke v Sloveniji, nato pa bomo dirkali tudi v Italiji, kolikor bo finančna situacija dopuščala. Finance bodo letos bolj omejene, vendar mislim, da nam bo uspelo sezono normalno izpeljati, bo pa potrebno več pomoči staršev, predvsem pri prevozu na dirke in sofinanciranju dresov ter opreme. Za osnovne stroške pa bo na voljo dovolj denarja." 

 

"Vreme nam je trenutno dokaj naklonjeno, tako da bomo že pred pripravami, na katere se odpravljamo konec februarja v Strunjan ali Umag, imeli v nogah kar nekaj kilometrov in bomo tudi na pripravah lahko trenirali bolje. Sam osebno upam, da se bomo uspeli dogovoriti za Umag, saj je tam teren ugoden, ceste niso preveč prometne, je pa tudi malo drugače kot v Sloveniji, razbije monotonost treningov."

"Treningi so zame prej sprostitev kot delo"
"Že od padca pri starejših mladincih, ko sem si hudo poškodoval glavo, nisem več dosegal dobrih rezultatov, nato pa sem veliko treninga in dirk v lanski sezoni izpustil zaradi šolskih obveznosti. Ko sem ob razpustitvi članske ekipe lansko leto zaključil kariero, me je Matjaž Zevnik poklical in me vprašal, če bi bil pripravljen prevzeti treninge dečkov. Nisem prav dolgo razmišljal, saj sem si želel ostati v kolesarstvu, tako da odločitev ni bila težka."

 
"Zaenkrat sem zelo vesel, da sem se odločil za to delo, saj rad delam z mlajšimi fanti in jim poizkušam prenesti svoje izkušnje, ki sem si jih nabral v osmih letih kolesarjenja. Res se dobro razumemo, tako da so treningi zame prej sprostitev kot delo, hkrati pa ostajam v kondiciji, kar je še dodaten plus."


Za konec je Nace priznal, da že nestrpno pričakuje prve dirke, kjer se bo preizkusil v novi vlogi:
"Komaj že čakam prve dirke, da vidim, kako se bodo fantje odrezali. Včasih so drugi meni postavljali taktike in me vzpodbujali, zdaj pa se bom sam znašel v tej vlogi, kar bo zanimiva nova izkušnja." 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ