Nacer Bouhanni dobil sprint v Španiji, Mugerli in Marin zmagal pri sosedih

Nacer Bouhanni dobil sprint v Španiji, Mugerli in Marin zmagal pri sosedih
24.08.2014 AVTOR: D. Z.
Nacer Bouhanni je dobil sprintersko etapo na Vuelti. Valverde v rdečem. V Hamburgu zmagal Kristoff, V Avstriji najboljši Matej Mugerli, na Hrvaškem Matej Marin.

Nacer Bouhanni v Španiji
Na dirki po Španiji je bila na sporedu druga etapa Algecirasa do San Fernanda. Kolesarji so morali prevoziti 175 km, etapa pa je bila pisana na kožo sprinterjem, saj je bil na sporedu samo en gorski cilj tretje kategorije, pa še ta že po desetih kilometrih dirkanja. Sprva je bil v pobegu kolesar Garmina Sharpa Nathan Haas, ki si je prislužil tudi pikčaso majico za najboljšega na gorskih ciljih. Potem pa se je v ospredju izoblikovala skupinica štirih ubežnikov.

To so bili Francisco Aramendia (Caja Rural), Jacques Van Rensburg, Valerio Conti (Lampre) in Romain Hardy (Cofidis). Privozili so si več kot pet minut prednosti, a tudi to ni bilo dovolj. V ozadju so večino lova opravili kolesarji Movistarja in ubežniki so bili še pravočasno ujeti. Sledil je sprint, v katerem je bil najmočnejši Nacer Bouhanni. Kolesar moštva FDJ.fr je tako trem etapnim zmagal na Giru dodal še prvo na letošnji Vuelti.

»Za to zmago smo trdo deliali. To je velik dan zame in za ekipo. Izkoristiti moramo naše priložnosti in vsakič, ko se mi bo priložnost ponudila, jo bom izkoristil. Morda lahko dobim še kakšno etapo. Morda si bom celo postavil cilj, dobiti majico za najboljšega po točkah, « je dejal Bouhanni, ki bo v naslednji sezoni član Cofidisa. Drugi je bil John Degenkolb, tretji pa Roberto Ferrari. Vodstvo v skupnem seštevku je ostalo v lasti kolesarjev Movistarja, le da bo jutri rdečo majico nosil Alejandro Valverde.

Kristoff v Hamburgu
Za kolesarji je tudi enodnevna klasika za točke World Toura. Tradicionalna dirka Vattenfall Cyclassics, ki poteka v mestu Hamburg. Dolga je dobrih 245 km. Na dirki so nastopili tudi štirje Slovenci, in sicer Jan Polanc, Kristjan Koren, Borut Božič in Luka Mezgec. Na tej dirki kolesarji za zmago pogosto obračunajo v sprintu večje skupine. Tokrat je to bila skupina dobrih 60 kolesarjev. Najmočnejši pa je bil Alexander Kristoff, ki tako samo dokazuje, da je za njim že do zdaj izjemna sezona.

Kolesar Katjuše je premagal Giacoma Nizzola in Simona Gerransa. »Tu rad dirkam, saj sem se te dirke udeležil še vsako leto od kar sem profesionalni kolesar. Vedno mi je bila všeč, pa čeprav nikoli nisem zmagal. Končno mi je uspelo, tako da je zdaj zagotovo ena izmed meni najljubših dirk, « je po zmagi dejal Kristoff. Četrti je bil Tyler Farrar, sledili pa so še Mark Cavendish, Marcel Kittel in Davide Cimolai. Najboljši Slovenec je bil Jan Polanc, ki je zasedel 25. mesto. Kristjan Koren je bil 29., Borut Božič 34., Luka Mezgec pa 86.

Matej Mugerli v Avstriji, Matej Marin na Hrvaškem

Kolesarji so nastopali na dirki v Eidenbergu, ki, vsaj po trasi sodeč, velja za eno izmed težjih enodnevnih dirk v Avstriji, pa čeprav ni kategorizirana. Kolesarji so morali prevoziti deset krogov, dolgih 12 km. Skupaj pa so premagali kar 2500 metrov nadmorske višine.

Najprej je prišlo do selekcije, tako da je v ospredju ostalo 15 kolesarjev, potem pa je tudi med temi v samem zaključku prišlo do noce selekcije. In za zmago se je udarila peterica. Največ moči je imel Matej Mugerli, ki se je veselil zaslužene zmage. Premagal pa je Jureta Golčerja. Tretji je bil David Wöhrer.

V nedeljo so se številni slovenski kolesarji udeležili enodnevne dirke na Hrvaškem. In zasedli prva tri mesta. Matej Marin se je veselil zmage, drugi je bil član Adrie Mobila David Per, tretji pa član kranjske Save Tadej Logar.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ