Nad Trstom se začenja serija SloEnduro 2014

Nad Trstom se začenja serija SloEnduro 2014
12.04.2014 AVTOR: Andrej Dekleva
SloEnduro, slovensko pokalno tekmovanje v mladi gorskokolesarski disciplini enduro, ki letos združuje osem tekmovanj, od teh sta dve čez mejo, se ta konec tedna začenja s preizkušnjo Enduro 3 camini (trije diminiki) nad Trstom.

Koledar serije SloEnduro 2014

12./13. april - Enduro 3 camini, Trst (Ita)

17./18. maj - Enduro Cerkno

7./8. junij - Kampc enduro, park Javornik, Črni Vrh nad Idrijo

6. julij - Enduro Tolmin, Soča outdoor festival

18.-20. julij - Black Hole enduro, Mežiška dolina, Black Hole bike fest

29./30. avgust - Enduro Kamnik

27./28. september - Čelešnk enduro, Blagovica

11./12. oktober - Enduro Grožnjan, Hrvaška

eze Slovenije.

www.sloenduro.com

Na progah med tržaško Katinaro in Socerbom na slovenski strani se bo z izhodiščem iz Doline (San Dorligo della Valle) pomerilo okoli 250 kolesark in kolesarjev iz Italije in Slovenije, po lanskih izkušnjah pa se jim pridruži še kdo od dlje.

Začelo se bo v soboto s prostim treningom, ob 17. uri pa se začne prolog. V nedeljo se prvi tekmovalci na štart prve od petih hitrostnih preizkušenj odpravijo ob 10. uri. Vsi naj bi bili v cilju do 16. ure, razglasitev pa sledi ob 17. uri.

Skupno bodo udeleženci prekolesarili okrog 40 kilometrov in premagali 1300 višinskih metrov vzponov. Na trasi bo kot že omenjeno pet hitrostnih preizkušenj, od teh so tri že znane z lanskega tekmovanja, dve pa sta novi na varovanem območju doline Glinščica.

Podrobnosti o tekmovanju

www.sloenduro.com/koledar/end uro-3-camini-12-13-april/

To bo druga sezona SloEndura, lani sta po treh preizkušnjah doma in treh v Italiji skupna zmagovalca postala Ana Zupan (Energijateam.com) in Nejc Rutar (Unior Tools Team). Izzivalcev jima v letošnji dolgi sezoni ne bo manjkalo, Nejc mora računati predvsem na državnega prvaka Kristjana Medveščka ter njegovega klubskega kolega Petra Mlinarja (oba KK Črn trn / Blackthorn GT), pa primorsko-koroško navezo iz ekipe Orbea Geax ter tudi na klubsko konkurenco. Ano bodo na posameznih dirkah zopet izzivale specialistke iz posameznih disciplin, kot sta Tanja Žakelj (Unior Tools Team) ali Zarja Černilogar (Črn trn / Blackthorn GT), ki pa ne utegnejo nastopati v vsej sezoni SloEndura. A naslov zato še zdaleč ni v njenem žepu. Zanimivo bo.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ