Nadaljujejo se odpovedi in prestavljanja

Nadaljujejo se odpovedi in prestavljanja
16.03.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Zaenkrat tudi v profesionalnem kolesarskem svetu ni prav nič dobrih novic. Odpovedana dirka po Romandiji, prestavljene številne dirke, tudi Baskija, vprašljive ardenske klasike ...

Organizatorji dirke po Romandiji, ki bi morala biti na sporedu od 28. aprila do 3. maja so že sporočili, da letošnje preizkušnje ne bodo izvedli. "Kolikor bomo le lahko, bomo traso letošnje dirke prenesli na naslednje leto. V naslednjih dneh bomo s to idejo navezali stike s posameznimi mesti," so organizatorji zapisali v izjavi za javnost. Tu je še avstrijsko-italijanska dirka Tour of the Alpes. Na sporedu bi morala biit od 20. do 24. aprila.

"Za nas je to zelo težko. Skupaj s preostalimi organizatorji dirk gremo skozi posebno in zelo težko obdobje. Seveda pa mora biti na prvem mestu zdravje in varnost," je dejal predstavnik organizatorjev Giacomo Santini, ki je izpostavil, da nameravajo dirko izpeljati. Zato ni odpovedana, ampak prestavljena: "Ko bomo spet lahko organizirali športne dogodke, upam da kmalu, bomo pri Mednarodni kolesarski zvezi preverili, če bo na voljo drugi termin."

Dirka po Baskiji bi bila letos tudi slovensko obarvana, saj bi tam natopila Tadej Pogačar in Primož Roglič, ki sezone letos sploh še ni začel. A tudi baskovska etapna preizkušnja, ki bi morala biti na sporedu od 6. do 11. aprila je že prestavljena. "Upamo, da bo UCI objavil nov termin za 2020. Obenem lahko že povemo, da bo leta 2021 dirka na sporedu od 5. do 10. aprila," je dejal predsednik organizacijskega odbora dirke po Baskiji Julian Eraso. In zdaj se že pojavljajo ugibanja, če bomo v drugi polovici aprila sploh lahko spremljali ardenske klasike, med katerimi vrhunec predstavlja Liege-Bastogne-Liege.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ