Nairo Quintana ostaja odločen - letos bo poizkusil z dvojčkom Giro - Tour

Nairo Quintana ostaja odločen - letos bo poizkusil z dvojčkom Giro - Tour
19.01.2017 AVTOR: Matej Zalar
Vodstvo ekipe Movistar je potrdilo, da bo kolumbijski zvezdnik Nairo Quintana v letošnji sezoni poizkusil zmagati tako na Giru kot na Touru in se s tem prebiti v elitno druščino kolesarjev, ki jim je to uspelo v eni sezoni.

Skrivnosti ni več, Nairo Quintana pa je za kolumbijske medije potrdil, kar se je napovedovalo že nekaj časa - v letošnji sezoni bo postal naslednji kolesarski zvezdnik, ki bo poizkušal osvojiti tako željeni dvojček in zmagati tako na italijanskem Giru kot na francoskem Touru v isti sezoni. 

Športni direktor Movistara Jose Luis Arrieta je za velonews.com razkril ozadje odločitve prvega zvezdnika njegovega moštva: "Nismo se še povsem odločili, kako se bo Nairo pripravljal do Gira, bo pa vsekakor nastopil tako na Giru kot na Touru. Prepričani smo, da nastop v Italiji ne bo ogrozil njegovih možnosti za zmago na Touru. Lani je nastopil na Touru in nato zmagal na Vuelti, zato verjamemo, da dve tritedenski dirki zapored zanj ne bosta prevelik zalogaj. "

Movistar je o možnem nastopu Quintane na jubilejnem 100. Giru začel govoriti že lansko jesen, a so nato hitro poudarili, da Tour ostaja prioriteta. A v moštvu so očitno dovolj samozavestni, da je Quintana prišel v idealna kolesarska leta in da mu tudi tako velik napor, kot je dirkanje na zmago maja na Giru in nato julija na Touru ne bo prišel do živega. Ob tem Arrieta za primer postavlja lanske podatke veterana Alejandra Valverdeja.

"Lani je z dvojčkom poizkusil Alejandro Valverde (in kasneje nastopil še na Vuelti) in videli smo, da je bil na Touru skoraj bolje pripravljen kot na Giru. S primerjavo nekaterih njegovih podatkov in podatkov drugih kolesarjev verjamemo, da lahko visoko stopnjo pripravljenosti z Gira uspešno prenesemo tudi na Tour. "

A Alejandro Valverde velja za enega najbolj "železnih " kolesarjev v pelotonu, ki so lahko v dobri formi praktično celo sezono. Takšnih kolesarjev je le peščica, a očitno pri Movistarju verjamejo, da bi Quintani lahko uspelo. Nazadnje je dvojček Giro - Tour dobil "pirat " Marco Pantani leta 1998, zadnji izmed kandidatov za sam vrh, ki je poizkusil, pa je bil leta 2015 Alberto Contador, a se je njegov poizkus na Touru končal klavrno. Se nam pa s potrditvijo nastopa Quintane zagotovo obeta fantastični jubilejni Giro, kjer se bodo za vrh borili še Vincenzo Nibali, Fabio Aru, Mikel Landa, Geraint Thomas, Thibaut Pinot, lanski osmoljenec Steven Kruijswijk, Tejay van Garderen in najbrž še kdo. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ