Nairo Quintana potrdil: Odhajam v Francijo

Nairo Quintana potrdil: Odhajam v Francijo
02.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Med prvim dnevom premora na dirki po Španiji je čas tudi za novinarske konference. Vodilni Nairo Quintana je razkril, kam odhaja po tej sezoni.

Nairo Quintana trenutno vodi na dirki po Španiji, tako da je bilo zanimanje zanj na novinarsko konferenco veliko. Kolumbijec je priznal, da bo na jutrišnjem kronometru skorajda nemogoče ubraniti rdečo majico, saj Primož Roglič za njim zaostaja za vsega šest sekund: "Vuelto lahko dobim. To je mogoče. Vemo, da je kronometer zelo pomemben. Čeprav imamo rdečo majico, je Roglič praktično že vodilni na dirki, glede na to, da bom zaostal za njim. Kljub vsemu bom šel na polno."

Novinarje pa je zanimala predvsem prihodnost Kolumbijca, ki je potrdil, da zapušča Movistar: "Čas je, da končamo našo zvezo. Vsaj za zdaj je prav, da se ločimo. Ne vem, če se bom kdaj vrnil ali ne. Zdaj pa je trenutek za odhod." Quintana je med elito leta 2012 prestopil prav z Movistarjem. in v tem času je dobil dirko po Italiji in dirko po Španiji. Trikrat pa je na stopničkah končal tudi dirko po Franciji. Zdaj odhaja v Francijo, v francosko ekipo.

Okrepil bo moštvo Arkea Samsic, ki bo očitno še precej močnejše. Podpisal je triletno pogodbo. V francosko prokontinentalno ekipo bodo odšli še Dayer Quintana, Winner Anacona in Diego Rosa. "Arkea Samsic napreduje iz leta v leto. Sledil sem napredku. Zanimal me je njihov projekt, še posebej pa njihov izgled. Menim, da je to ekipa, kjer je človek v ospredju in zelo pomemben. Iskal sem ekipo, v kateri bom vesel, saj je to po mojem mnenju ključ do uspeha," je pojasnil Quintana.

V ekipi je do zdaj kapetansko vlogo imel Warren Barguil, sicer domačin za ekipo, saj prihaja iz Bretanije. "Moji cilji ostajajo isti. Želim se boriti za zmago na Touru. To je prelomni trenutek v moji karieri, vendar pa sem prepričan, da v pravo smer. Navaditi se bom moral na nekatere stvari, tudi francoščine. Predvsem pa želim nadaljevati s tem, kar imam najraje. Ko sem na kolsu, sem zadovoljen."

Glavni manager ekipe Arkea Samsic Emmanuel Hubert je bil seveda zadovoljen, da je prišlo do podpisa pogodbe: "V treh sezonah želimo priti do zmage na tritedenski dirki. Želim sestaviti eno izmed najmočnejših ekip na svetu. To bo zahtevalo profesionalen odnos na vseh ravneh. Nismo več majhna družinska ekipa, še vedno pa bomo v ospredje postavljali osebe. Zavezništvo med Nairom in Warrenom bo naša prednost. Če želimo napredovati, morata sodelovati."

Hubert je obenem namignil, da z nakupi še ni končal: "Konkurenčni želimo biti na vseh terenih, kar pomeni, da se želimo tudi sprinterja. Več bo znano sredi septembra.”"Zdaj je njihov sprinter zimzeleni Andre Greipel, govori pa se, da naj bi se že dogovorili z Nacerjem Bouhannijem, ki vsekakor ni zadovoljen pri Cofidisu, saj je že dvakrat zapored ostal brez nastopa na dirki po Franciji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ