Nairo Quintana premočan na vzponu, Andre Greipel v sprintu (video in foto)

Nairo Quintana premočan na vzponu, Andre Greipel v sprintu (video in foto)
23.01.2014 AVTOR: D. Z.
Nairo Quintana je na izjemen način dobil 4. etapo na dirki po San Luisu. Kolumbijec je očitno že izvrstno pripravljen. Andre Greipel je dobil sprintersko etapo v Avstraliji

Tour Down Under, skupni vrstni red
1. Cadel Evans (Avs) BMC Racing Team 14:19:46
2. Simon Gerrans (Avs) Orica Greenedge 0:07
3. Diego Ulissi (Ita) Lampre-Merida 0:14
4. Nathan Haas (Avs) Garmin Sharp 0:23
5. Robert Gesink (Niz) Belkin-Pro Cycling Team 0:29
6. Geraint Thomas (VB) Team Sky
7. Daryl Impey (Jar) Orica Greenedge 0:33
8. Brent Bookwalter (ZDA) BMC Racing Team
9. Rory Sutherland (Avs) Tinkoff-Saxo
10. Richie Porte (Avs) Team Sky
11. Ben Hermans (Bel) BMC Racing Team
12. Adam Hansen (Avs) Lotto Belisol
15. Jan Bakelants (Bel) Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team
85. Matej Mohorič (Slo) Cannondale 0:22:14

Avstralija
Na dirki Tour Down Under v Avstraliji so mnogi pričakovali sprint glavnine, predvsem pa lažjo etapo za kolesarje, ki se borijo za visoka mesta v skupnem seštevku.

Do sprinta je prišlo, a to še zdaleč ni bil lahek dan za nastopajoče. Pred njimi je bila skoraj 150 kilometrov dolga etapa od Unleya do Victor Harborja.

A tokrat je pihal močan veter, kar so poskušali izkoristiti kolesarji domače ekipe Orica GreenEdge.

Narekovali so tako hud ritem, da je potem na vzponu druge kategorije na Reservoir Rd prišlo do hude selekcije. Glavnina se je prepolovila.

Simon Gerrans je potem na letečem cilju pobral pet odbitnih sekund in se je tako v skupnem seštevku še približal Cadelu Evansu, ki se je med etapo večkrat ukvarjal s ktežavami s kolesom in se je zato enkrat komajda izognil padcu.

Sicer pa je do pobega dneva prišlo po 20 kilometrih. Potem, ko smo lahko videli številne napade, sta se v ospredju znašla Cameron Wurf in Axel Domont.

V zaključku je napadel tudi Jan Bakelants, a takrat so pobudo prevzeli člani Lotto Belisola. Belgijska ekipa je pripravljala sprint in to je izvedla izjemno.

Andre Greipel se je lahko veselil že 15 zmage na tej dirki. Kako močan vlak je imel tokrat dokazuje drugo mesto njegovega klubskega kolege Jorgena Roelandtsa. Tretji je bil Elia Viviani, četrti pa Simon Gerrans. Matej Mohorič je bil 76.


Argentina
Start skoraj 170 kilometrov dolge etape je gostilo mesto El Potrero de los Funes, cilj pa je bil na vrhu vzpona Alto del Amago.

Etapa po številu vzponov sicer ni bila zahtevna, so pa morali kolesarji povsem v zaključku premagati vzpon na 1710 metrov nadmorske višine.

Pobeg dneva je uspel peterici kolesarjev. To so bili Juan Esteban Arango, Jonny Clarke, Juan I. Curuchet, Julian Gaday in Matias Presa.

V ozadju so ritem narekovali predvsem kolesarji Garmin Sharpa, ki so branili majico vodilnega v skupnem seštevku. Ubežnike so ujeli še pred začetkom zaključnega vzpona.

Tam so ritem narekovali kolesarji moštva BMC. Sledilo je nekaj zares strmih odsekov, kjer je bil prepričljivo najmočnejši Nairo Quintana.

Kolumbijcu je nekaj časa še lahko sledil domačin Segio Godoy, a je moral kasneje tudi ta popustiti.

Godoy je bil z zaostankom 50 sekund drugi, tretji Darwin Atapuma pa je izgubil že več kot minuto in pol. Phillip Gaimon pa je vseeno uspel obdržati vodstvo v skupnem seštevku.

Zdaj ima samo še štiri sekunde prednosti pred Quintano in dobro minuto pred Marcom de Maarjem. Pred kolesarji je vožnja na čas.

Tour Down Under, zaključek 4. etape

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ