Nairo Quintana spet razred zase, Schachmann zdržal

Nairo Quintana spet razred zase, Schachmann zdržal
14.03.2020 AVTOR: DZ, vir: Bora Hansgrohe

Pariz-Nica. Končni zmagovalec Maximilian Schachmann. Zadnjo etapo je dobil Nairo Quintana.

Dirka Pariz-Nica se je končala dan pred sicer predvidenim koncem. Končati bi se morala jutri v Nici, a so se organizatorji odločili, da jo za dan skrajšajo. Tako je bila sobotna sedma preizkušnja tudi zadnja in glede na trenutno stanje zaradi koronavirusa je to očitno bila tudi zadnja kolesarska dirka za nekaj časa. Nica je gostila start te 166,5 km dolge preizkušnje, cilj pa je bil na vzponu prve kategorije Valdeblore La Colmaine.

Kolesarji so prikolesarili na 1500 metrov nadmorske višine. Pred zadnjim klancem so morali kolesarji premagati še vzpon prve kategorije in dva druge kategorije. Maximilian Schachmann je branil rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku, ki jo je nosil vse od prve etape. Branil je 36 sekund prednosti pred Tiesjem Benootom. Pobeg dneva je uspel manjši skupini kolesarjev, med katerimi je bil tudi Thomas De Gendt.

Pobegu pa tudi tokrat ni bilo usojeno priti v ospredju do cilja. Na zadnjem klancu so se spopadli najboljši v skupnem seštevku. Nairo Quintana je možnosti za končno zmago izgubil v eni izmed ravninskih etap, ko je v zaključku padel. Zato pa je zdaj znal izkoristiti formo, v kateri je v tej sezoni. 3,6 km pred ciljem je pospešil, slediti pa mu ni mogel nihče več.

Kolumbijec je nadaljeval v samostojnem pobegu, medtem ko je tudi Schachmann sicer s skrajnimi močmi branil rumeno majico. Nemcu je to odlično uspevalo. Samo Quintana je bil na 16 km dolgem klancu s 6,2-odstotnim povprečnim naklonom razred zase. Slavil je zmago s kar 46 sekundami prednosti pred včerajšnjim junakom Benootom, ki si je uspel priboriti deset sekund prednosti pred zasledovalno skupinico z ostalimi favoriti.

Tu so bili Thibaut Pinot, Sergio Higuita in Vincenzo Nibali. 58 sekund zaostanka si je nabral Schachmann, ki pa je s tem uspel ubraniti rumeno majico. Nosil jo je od prve do zadnje etape. Na koncu je ohranil 18 sekund prednosti pred Benootom in 59 pred Higuitom. Sledijo Nibali, Pinot, Quintana, Molard, Kangert, Grossschartner, Kragh Andersen …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ