Nairo Quintana zavrnil Astano in podaljšal zvestobo

Nairo Quintana zavrnil Astano in podaljšal zvestobo
07.08.2013 AVTOR: D. Z.
Zanj so se zanimale številne ekipe, a Nairo Quintana, drugi z letošnje dirke po Franciji, ostaja zvest Movistarju, s katerim je podaljšal pogodbo.

Quintana ostaja v Movistarju
Na kolesarskem trgu je v teh dneh zelo pestro, saj je avgust tudi uraden mesec za podpisovanje novih pogodb. Eden izmed najbolj zanimivih kolesarjev je bil vsekakor odkritje letošnje sezone Nairo Quintana. Drugi v skupnem seštevku dirke po Franciji, najboljši mlad kolesar, najboljši na gorskih ciljih in še zmagovalec etape.

23-letni Kolumbijec ima za sabo izjemno dirko po Franciji in z nastopi je pritegnil ogromno pozornosti. Zelo resno naj bi se zanj zanimal tudi Aleksander Vinokurov, vendar se Quintana za Astano očitno vendarle ni odločil. Njegov menedžer Giuseppe Acquadro je za cyclingnews.com potrdil, da je Quintana zadovoljen v Movistarju in da je zato tudi podaljšal pogodbo.

Costa odhaja, prihaja Malori?
V to ekipo prihaja tudi Nairov brat Dayer. Quintani se je seveda krepko dvignila plača. Pojavile so se govorice, da naj bi telekomunikacijsko podjetje Movistar še podaljšalo sponzoriranje te ekipe in da naj bi celo še nekoliko povečalo vložek. Kljub temu naj bi se od ekipe poslovil še eden izmed izjemnih mladih kolesarjev.

To je zmagovalec dveh etap na letošnji dirki po Franciji Rui Costa. Portugalec še ni sporočil, v katero moštvo odhaja, a veliko se govori predvsem o zvezdniškem BMC. Pogodbo z Movistarjem vse do konca sezone 2015 je že podaljšal Benat Intxausti, medtem ko so se zdaj pojavile govorice, da naj bi v špansko ekipo prestopil tudi Italijan Adriano Malori, zdaj član moštva Lampre Merida.

Zanimanje za kolesarje Euskaltel Euskadija
V zadnjem času je prišlo na dan, da naj bi konec sezone razpadel Euskaltel Euskadi. Tako bodo številni kolesarji spet ostali na cesti in nekatera moštva naj bi se že zanimala za določene člane baskovskega moštva.

Najpogosteje se omenjata dva, in sicer Mikel Nieve in Igor Anton. 29-letni Nieve je bil odličen na letošnjem Touru, saj ga je končal na 12. mestu, obenem pa je bil tretji v etapi do Mont Ventouxa. Bil pa je tudi četrti na zanj domači klasiki v San Sebastianu. Leto dni starejši Anton je Tour končal na 23. mestu.

Sky, Omega, Astana ...
Tako Nieve kot Anton sta izjemna hribolazca, ki se odlično znajdeta na najtežjih vzponih tritedenskih dirk. Prav zato se zanju zanimajo številne bogate ekipe, predvsem take, ki očitno iščejo močne pomočnike za svoje kapetane. Prav zato ni čudno, da so se na tem seznamu znašli Sky, Garmin Sharp, Astana in Omega Pharma Quick Step.

RadioShack Leopard bo po koncu sezone zapustil Tony Gallopin. 25-letni Francoz, ki se je letos proslavil z zmago na klasiki v San Sebastianu bo prestopil v Lotto Belisol. V belgijski ekipi bo vsaj do konca sezone 2015.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ