Nairo Quintana zbolel, a kljub vsemu vztraja

Nairo Quintana zbolel, a kljub vsemu vztraja
04.09.2015 AVTOR: D. Z.
Nairo Quintana v teh dneh na dirki po Španiji nastopa bolan in to se opazi tudi pri rezultatu. Pa bo Kolumbijec nadaljeval?

Letos drugi na dirki po Franciji ima na dirki po Španiji kar precejšnje težave. Nairo Quintana je trenutno 11. v skupnem seštevku. Za vodilnim Fabiem Arujem zaostaja za dobre tri minute. Očitno je Tour de France tistim, ki so se tam borili za najvišja mesta, pustil prehude posledice. Christopher Froome je sicer moral odstopiti zaradi poškodbe, a Nairo Quintana vse od začetka španske Vuelte ni bil tisti pravi.

Tudi na Touru 3. Alejandro Valverde se zaenkrat ne bori povsem za vrh, pa čeprav so bile do zdaj etape, predvsem zakjučki, pisane njemu na kožo. Quintani tudi ni prizanešeno. Mladi Kolumbijec se sicer bori, a v 11. etapi - ta je bila ekstremno težka in zato pisana njemu na kožo - ni mogel slediti najboljšim. Zdaj so iz Movistarja sporočili, da je Nairo Quintana zbolel. Imel je namreč močno povišano telesno temperaturo, obenem pa je imel še hude težave z želodcem.

»Zdi se, da se stanje nekoliko izboljšuje. Zdaj že je in pije normalno. Tudi želodec je že nekoliko boljši, pa tudi vročine nima več. A njegovo telo je povsem izčrpano. Dva taka dneva izčrpata vsakogar. Zato bomo videli, kako bo preživel dan, « je pred 13. etapo za cyclingnews.com povedal zdravnik Movistarja Jesus Hoyos. Quintana je v 13. etapi imel težave. Zaostal je na prvem vzponu dneva, potem pa je ujel glavnino in z njo prišel do cilja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ