Nairo Quintana: Dobro se počutim, imel sem le slab dan

Nairo Quintana: Dobro se počutim, imel sem le slab dan
20.07.2016 AVTOR: D. Z.
Nairo Quintana je, sicer posredno, a vseeno že priznal, da se za zmago ne more več potegovati.

"Rumene sanje " prestavil na prihodnja leta
»Do Pariza se lahko še marsikaj zgodi. Rumene sanje? Pred mano je še ogromno sezon, saj imam še 26 let. Veliko kolesarjev, ki so na lestvici pred mano, je izkušenejših. Imam še čas za boj za rumeno majico. «

To so bile besede Naira Quintane po premagani 17. etapi na dirki po Franciji. Govorimo o prvi alpski preizkušnji, ki je potekala v Švici. Mnogi so pričakovali napad mladega Kolumbijca. Ta je sicer poskusil, vendar je bil povsem neprepričljiv. Očitno daleč od pripravljenosti, ki jo je kazal v tej sezoni in predvsem na lanski dirki po Franciji, ki jo je končal na drugem mestu. Že dvakrat je namreč zaostal samo za Christopherjem Froomom.

Samo slab dan?
"To zame ni bil najboljši dan. Pričakoval sem, da bom boljši, saj sem imel dober občutek. Moje telo pa se na zadnjem vzponu ni dobro odzvalo. Upajmo, da si zdaj dobro spočijem in se izboljšam pred nadaljevanjem Toura, " je najprej dejal in nadaljeval:

"Podobno, kot mi je to uspelo v prejšnjih letih, ko sem bil v zadnjih dneh boljši. Počutim se dobro. Imel sem samo slab dan. Zdaj se moram osredotočiti na to, da se poberem na mojo raven. " Tudi Alejandro Valverde je že dejal, da bi bili zadovoljni že z mestom na odru za zmagovalce: "Froome je superioren. To moramo priznati. Moramo pa ostati osredotočeni, optimistični. Boriti se moramo do konca. Toura še ni konec. Lepo bi bilo, če bi Nairu uspelo priti na oder za zmagovalce. "

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ