Nairo Quintana: Eusebio Unzue bo odločil o Vuelti

Nairo Quintana: Eusebio Unzue bo odločil o Vuelti
31.07.2015 AVTOR: D. Z.
Bo ob številnih zvezdnikih na dirki po Španiji nastopil tudi Nario Quintana? Kolumbijec tega še ni potrdil, a o tem očitno ne bo odločal sam.
"Zaenkrat se še odločamo, ali je mogoče nastopiti na Vuelti ali ne. Odločitev bomo sprejeli nekoliko kasneje. Za zdaj bom počival in se 'izključil'," je dejal Nairo Quintana, za katerim je odličen Tour de France. Bil je drugi v skupnem seštevku. Christopherju Froomu se je približal na vsega 1:12. Predvsem v zadnjem tednu je bil na vzponih izjemno močan, celo najmočnejši, kar je dokazal v zadnji gorskih etapi do Alpe d'Hueza.

Tam je ugnal tudi Frooma. Obenem je bil po letu 2013 spet tudi najboljši med mladimi. Njegov Movistar pa je bil najboljša ekipa. Dokaz, da je glavni mož španskega World Tour moštva Eusebio Unzue sestavil odlično ekipo. In prav Unzue - bil je eden izmed vodilni mož ob uspehih Delgada, Induraina in Pereira - bo očitno odločal o tem, ali bo Quintana nastopil tudi na Vuelti.

Lani je po zmagi na Giru na Vuelti nastopil, a je grdo padel in potem odstopil. "Počakal bom, da se bo Eusebio Unzue odločil. Sicer si ne bom privoščil popolnega počitka, tudi zaradi klubskih obveznosti. Vendar pa bom čas preživel z družino," je še dodal 25-letni Kolumbijec. Vsekakor bo tam nastopil njegov klubski kolega in letos tretji na Touru Alejandro Valverde.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ