Nairo Quintana: Hribolazca boste videli na tlakovcih

Nairo Quintana: Hribolazca boste videli na tlakovcih
13.01.2015 AVTOR: D. Z.
Kako se pripraviti na Tour de France, kjer se bodo kolesarji spet morali soočiti z zloglasnimi tlakovci? Nairo Quintana ima recept.

Lani je prav etapa, ki je delno potekala po trasi znamenite klasike Pariz-Roubaix poskrbela za ogromne razlike med najboljšimi. Največ je pridobil Vincenzo Nibali, ki je kasneje Tour tudi dobil. Alberto Contador je ogromno izgubil, Christopher Froome pa je odstopil še pred prihodom na zloglasne tlakovane odseke. Nibali se je izkazal, pa čeprav za pripravo na tako preizkušnjo ni odpeljal nobene podobne dirke.

Zato pa je bil eden izmed številnih, ki so tiste odseke v pripravljalnem obdobju odpeljali za trening. Nairo Quintana se je po posvetu z Eusebiem Unzuejem odločil, da bo izbral drugačen pristop. Ne na treningu. S tlakovanimi odseki se bo soočil kar na dirkah. Zato bo marca nastopil na dveh pomembnih dirkah, ki delno potakata po tlakovcih. To sta dirka ekstra kategorije Dwars door Vlaanderen in World Tour dirka E3 Harelbeke.

Podobno je lani storil njegov klubski kolega Alejandro Valverde, ki se je pripravljal na Tour de France. Letos bo na Touru kapetan Movistarja prav Quintana in očitno noče ničesar prepuščati naključju. Vseeno pa se bo izognil tistim najhujšim tlakovcem, ki jih bo moral prevoziti na Touru. Prej omenjeni dirki sta do kolesarjev vseeno nekoliko bolj 'prizanesljivi'. »Po obeh odpeljanih dirkah si bomo vzeli čas in si šli ogledati tudi tlakovane odseke, ki so jih vključili v traso dirke po Franciji, « je razkril Eusebio Unzue, piše spletna stran nieuwsblad.be.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ