Nairo Quintana: Na višinske priprave odide domov

Nairo Quintana: Na višinske priprave odide domov
26.01.2015 AVTOR: D. Z.
Nairo Quintana je prvi izmed favoritov za zmago na Touru začel sezono. Zmage na dirki po San Luisu ni ponovil, vendar pa je zadovoljen s potekom priprav.

Nairo Quintana na dirki po San Luisu ni ponovil lanske zmage. A Kolumbijec je vseeno zadovoljen s pripravljenostjo. Vsekakor pa priznava, da ni razočaran, pa čeprav na težkih vzponih ni uspel premagati odličnih domačih kolesarjev, predvsem Daniela Diaza. »Mislim, da vse poteka zelo dobro, saj sem bil kar dolgo brez dirk. Več kot štiri mesece. Zato je ta dosežek kar zadovoljiv, « je Nairo Quintana dejal po šesti etapi.

Torej po tisti z najtežjim ciljnim vzponom, ko ravno tako ni mogel narediti razlike med najboljšimi. »Zadovoljen sem. Diaz in njegova ekipa sta bila zelo močna. A sam se primerjam z evropskimi kolesarji in v tem kontekstu sem dobro pripravljen. Še posebej, če vem, kaj vse me še čaka, « je še dejal član Movistarja, ki se tako vrača po poškodbi, ki jo je utrpel na dirki po Španiji. Lani je dirko po San Luisu dobil, vendar je formo tempiral za Giro d'Italia. Letos bo vse stavil na Tour de France, ki ga je leta 2013 končal na drugem mestu.

In v teh dneh so mediji obudili tudi njegovo največjo prednost pred evropsko konkurenco. V intervjuju za velonews je pred dnevi trener pri Movistarju Mikel Zabala dejal: »Vati, VO2 in vse ostalo. Quintana ima vse, kar potrebuje zvezdnik največjih tritedenskih dirk. Ampak, kar ga loči in mu daje prednost pred ostalimi je to, da je odraščal in še živi v Kolumbiji, na več kot tri tisoč metrih nadmorske višine. « Številni njegovi konkurenti odhajajo na višinske priprave, Quintani pa tega ni treba početi.

»Njegovi konkurenti morajo doma pustiti družine. Quintana pa lahko ubije dve muhi na en mah. Lahko je ob družini, ob novorojeni hčerki, obenem pa lahko vsak dan trenira na veliki nadmorski višini, « je še pojasnil Zabala. Sicer pa Quintana živi okrog sto kilometrov stran od Bogote, v kraju Combita. In tja se bo vrnil tudi po odpeljani dirki po San Luisu. Njegova naslednja dirka bo Ruta del Sol, ki se bo začela 18. februarja. Tam naj bi nastopili številni zvezdniki. Tudi velika tekmeca Christopher Froome in Alberto Contador.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ