Nairo Quintana: Najprej svetovno, potem Tour 2018

Nairo Quintana: Najprej svetovno, potem Tour 2018
18.08.2017 AVTOR: D. Z.
Nairo Quintana je potrdil, da ostaja v Movistarju. Lanske zmage na Vuelti letos ne bo branil, nastopil naj bi na SP v Bergnu in v 2018 spet vse stavil na Tour de France.

Nairo Quintana je član Movistarja in tudi ostaja član Movistarja, čeprav so se v zadnjem času pojavile govorice, da bi rad prekinil pogodbo, in da si želi v drugo ekipo.

Njegov menedžer Giuseppe Acquadro naj bi namreč spraševal zainteresirane, če bi bili pripravljeni plačati odškodnino za prekinitev pogodbe. Obenem pa naj bi zahteval še šest milijonov evrov letne plače za kolumbijskega zvezdnika. Acquadro je te trditve medijev označil za neresnične. Seveda so to samo govorice, tako kot so govorice, da naj bi se glavni menedžer Movistarja Eusebio Unzue in Quintana med dirko po Franciji krepko sprla.

Nairov oče je v medijih celo trdil, da s prenatrpanim programom pri Movistarju uničujejo njegovega sina. Quintana je letos namreč nastopil na dirki po Italiji in dirki po Franciji. Giro je končal na drugem mestu, na Touru pa je bil šele 12., nikoli pa ni bil zares konkurenčen najboljšim. Poleg tega v Movistar zdaj prihaja še Mikel Landa, ki želi dobiti svojo priložnost. Sicer pa je Nairo star šele 27 let. Dobil pa je že dirko po Italiji in lani dirko po Španiji. Francoski Tour je dvakrat končal na drugem mestu in enkrat na tretjem.

Dvakrat je bil najboljši med mladimi kolesarji, enkrat pa tudi najboljši na gorskih ciljih. Prej omenjeni Unzue je medijem zatrdil, da ima Quintana pogodbo podpisano do konca sezone 2019, zdaj pa je Quintana prek twitterja sporočil: “Moja naslednja dirka bo svetovno prvenstvo v Bergnu. Leta 2018 bom vozil za Movistar in nastopil na Touru. ” To morda pomeni, da se bo prej omenjeni Landa osredotočil na italijanski Giro in špansko Vuelto, čeprav je tu tudi zimzeleni Alejandro Valverde. Vsekakor bo zelo pestro.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ