Nairo Quintana: Pred sabo imam še veliko let

Nairo Quintana: Pred sabo imam še veliko let
24.07.2016 AVTOR: D. Z.
Nairo Quintana. Po dveh drugih mestih se bo na letošnji dirki po Franciji moral zadovoljiti s tretjim mestom. A priznava. Chris Froome je bil najmočnejši.

"Froome je veliki tekmec "
Leta 2013 je bil drugi. Lani je bil drugi. Obakrat je zaostal za Christopherjem Froomom. Letošnja dirka po Franciji bi morala ustrezati hribolazcev in Quintana je po odličnem prvem delu sezone vse stavil prav na Tour. Napovedoval je zmago, vendar pa se je moral sprijazniti s tretjim mestom.

»Moram mu čestitati. Resnica je v tem, da je veliki tekmec. Močan tekmec, s katerim sem se že večkrat moral boriti. V naslednjih letih se bo to zagotovo nadaljevalo. Kdaj bo zmagal on, kdaj pa jaz, kar smo na nekaterih dirkah v tej sezoni že videli, « je Quintana pojasnjeval dvoboj s Froomom. A dejstvo je, da je najpomembnejše dvoboje do zdaj vedno dobil Froome. Leta 2013 je Quintana sploh debitiral na Touru in ga končal kot drugi. Na koncu je nosil še pikčasto in belo majico.


Lani je Frooma ogrožal vse do zadnje etape. Letos pa je bil slabši. »Na koncu lahko vse skupaj ocenimo s pozitivno oceno. Sem smo sicer prišli s precej višjimi cilji, vendar pa imam še veliko let pred sabo. Kljub vsemu je to oder na dirki po Franciji, na največjem kolesarskem dogodku. Lahko sem zelo vesel, da sem to dosegel, « je še dejal 26-letni Kolumbijec in dodal:

»V resnici sem zelo vesel. Trije nastopi na Touru in trije odri za zmagovalce. Kljub težavam ta Tour končujem zadovoljen. « Obenem je poudaril, da je vesel, da je njegov zvesti pomočnik Ion Izagirre prav v zadnji gorski etapi prišel do zmage. S kolegi bo v Parizu na oder stopil tudi kot član najboljše ekipe: »To je velika nagrada za vse kolege, ki so se iz dneva v dan borili. To se pozna zdaj, na koncu Toura. Zato smo lahko srečni. « Quintani in Froomu bo letos na odru družbo delal domačin Romain Bardet.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ