Nairo Quintana: Prednost ni velika, lahko pa bi bilo tudi to dovolj

Nairo Quintana: Prednost ni velika, lahko pa bi bilo tudi to dovolj
27.05.2017 AVTOR: D. Z.
Bo Nairo Quintana na zadnjem kronometru uspel obdržati rožnato majico? Večina mu možnosti ne pripsuje, sam pa trdi drugače.

Nairo Quintana je v edinem kronometru na letošnji dirki po Italiji za Tomom Dumoulinom zaostal za 2:53. To je bila vožnja na čas v deseti etapi v Umbriji. Dolga pa je bila 39,8 km.

Jutrišnji kronometer je deset kilometrov krajši. Končal se bo v središču Milana. Giro je nadvse napet, saj prvih šest kolesarjev še vedno loči samo minuta in pol. Quintana ima 39 sekund prednosti pred Nibalijem, 43 pred Pinotom, 53 pred Dumoulinom, 1:15 pred Zakarinom in 130 pred Pozzovivom. Mnogi napovedujejo, da bo Quintana v primerjavi z Dumoulinom izgubil po vsaj dve sekund na kilometer.

»Prednost ni velika, lahko pa bi bilo tudi to dovolj. Videli bomo jutri. Majico bomo poskušali braniti na najboljši možni način. Do zadnjega atoma moči. Pomembna je motivacija. V preteklosti sem odpeljal nekaj dobrih voženj na čas in upam, da bom jutri še boljši. Nekoliko nenavadno je zadnji dan braniti rožnato majico, a se bom potrudil, « je dejal Nairo Quintana. Quintana na tem Giru na vzponih vsekakor ni bil tako prepričljiv, kot so mnogi pričakovali. Sicer je dobil eno etapo, a v zadnjem tednu pravih razlik ni mogel narediti.

Prav zato je vprašanje, koliko moči je še prihranil: »Ni me strah. Razmišljam o tem, da lahko tudi dobim ta Giro, lahko pa seveda izgubim celo mesto na odru. Vse je mogoče. Trenutno nameravam ta Giro dobiti. « Quintana je poudaril, da so tudi v sobotni etapi naredili vse, da bi povečali prednost pred Dumoulinom. »Vsi smo bili utrujeni. Zdaj si moramo spočiti in videti, kaj se bo zgodilo jutri. « Quintana je zdaj končno priznal, da na tem Giru vendarle ni v tisti najboljši formi.

Morda tudi zato, ker bo letos nastopil še na dirki po Franciji, kar je posebej zahteven podvig: »Na dirko smo prišli dobro pripravljeni, vendar pa je težko priti stoodstotno pripravljen, če imaš v glavi dva cilja. Ampak, na tem Giru ne bi nič spremenil. Tudi tistega dogodka, ko smo v etapi do Ortiseja Pinotu dovolili, da je pridobil eno minuto. Nismo stroji. Vsega ne moremo imeti pod nadzorom. Rad bi videl, če bi še ostali narekovali ritem, a vsi smo dali vse od sebe. Brez obžalovanj. «

Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ