Nairo Quintana: Tour sem izgubil v prvem tednu

Nairo Quintana: Tour sem izgubil v prvem tednu
26.07.2015 AVTOR: D. Z.
Nairo Quintana, drugi na letošnjem Touru, je priznal, da je zmago iz rok izpustil v prvem tednu.

Nairo Quintana je bo dirko po Franciji končal na drugem mestu. Še drugič v karieri, potem ko mu je to uspelo že leta 2013. Obakrat je bil boljši Christopher Froome. Pred dvema letoma pa si je Britanec privozil večjo prednost. Nairo Quintana je pokazal, da je na vzponih lahko konurenčen. Sicer je v prvi pirenejskih etapi izgubil več kot minuto, vendar je prav na zadnji alpski to prinesel noter. Na koncu je prišel do jasne ugotovitve:

“Tour sem izgubil na Nizozemskem, ko sem v Zeelandu izgubil minute in pol. Ekipa je ostala ujeta v padcu, tako da smo potem ostali na vetru. ” Pred dvema letoma je Quintana dobil etapo, osvojil belo in pikčasto majico in bil drugi v skupnem seštevku. Tokrat mu etape kljub izjemni vožnji na Alpe d’Huezu ni uspelo dobiti. Ostaja pa najboljši med mladimi. Z naskokom. “Drugo mesto ni slabo. Bil sem že tukaj. Letos pa sem začel iz nič, iz povsem drugačne pozicije. In spet sem iztržil dober rezultat. Potrdil sem, da moji uspehi niso naključni in spet sem pokazal svoje sposobnosti. Sem nekoliko žalosten, a ne povsem poklapan, ” je še Kolumbijec še dejal novinarjem po prihodu na cilj predzadnje etape.

Pred to etapo je imel 2:38 zaostanka za Froomom in zdelo se je, da je Britanec nepremagljiv. A pri Movistarju so upanje ohranjali: “Odločili smo se, da napademo že prej. Napadli smo na Croix de Ferju, vendar nam ni uspelo po naših željah. Očitno nam ni bilo namenjeno. Potrudili smo se tudi na zadnjem vzponu. Drugi cilj je bil Alpe d’Huez. Uspelo nam je nadoknaditi nekaj časa, vendar ne dovolj, da bi dobili Tour. Sicer pa je bil vzpon neverjeten. ” Sicer pa bo ob njem na odru stal tudi klubski kolega Alejandro Valverde, ki je po desetih poskusih vendarle prišel do tako željenega odra za zmagovalce.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ