Nairo Quintana: Za nekaj časa se umikam s Toura

Nairo Quintana: Za nekaj časa se umikam s Toura
18.01.2014 AVTOR: D. Z.
Drugi na lanski dirki po Franciji se bo letošnjemu Touru odpovedal. Zdaj je dokončno potrdil. Osredotočil se bo na dirko po Italiji, se potem spočil in nastopil še na dirki po Španiji.

Že takoj med zvezdniki
Nairo Quintana bo letošnjo sezono začel zelo zgodaj. Pridružil se bo namreč številnim zvezdnikom, ki se v teh dneh že zadržujejo v Argentini.

Med drugimi bodo tam nastopali kolesarji, kot so Vincenzo Nibali, Tom Boonen, Joaquim Rodriguez, Mark Cavendish …

Giro prvi cilj, Tour prepušča starejšemu
A še preden je Quintana odpotoval v Argentino je potrdil, kar se je že več časa govorilo. "Zdaj se pripravljam za najpomembnejši cilj v tej sezoni Giro d'Italia. Z ekipo smo se odločili, da ga odpeljemo. Potem pa bom nastopil tudi na dirki po Španiji," je dejal član Movistarja.

Komaj 23-letni Kolumbijec je tako mesto kapetana na dirki po Franciji prepustil starejšemu kolegu Alejandru Valverdeju. "Valverde bo lider na Touru, za zdaj se želim osredotočiti na Giro in Vuelto. Za nekaj časa se bom umaknil s Toura," je še pojasnil Quintana.

Dan kasneje drugačne trditve
A vse očitno še ni povsem odločeno. Dan po objavljeni novici, je Quintana dodal: "Nisem se še dokončno odločil, ali bom nastopil na Giru ali ne. S šefom Eusebiom Unzuejem se morava temeljito pogovoriti."

Dodal je še, da je zaenkrat osredotočen na priprave na novo sezono in da je odločen, da letos poskuša dobiti eno izmed tritedenskih dirk. Dokončna odločitev naj bi bila tako znana kmalu po koncu prve dirke, torej dirke v Argentini.

Končno besedo bo imel glavni sponzor
Športni direktor Movistarja Jose Luis Jaimerena je dodal, da si želijo, da bi Kolumbijec nastopil na Giru in Vuelti, vendar: "Ta program smo predstavili tudi glavnemu sponzorju. In pred dokončno potrditvijo, moramo počakati na odločlitev Movistarja."

Sponzorju bi najbrž bolj prijalo, da bi lani drugi letos poskusil dobiti veliki Tour de France, a menedžerji so prepričani, da bo za to imel še dovolj časa. "Upoštevajoč njegovo mladost, nanj ne smemo izvajati preveč pritiska. Menimo, da je zanj boljše, če preizkusi kakšno drugo tritedensko dirko. Čas je na njegovi strani," je zaključil Jaimerena.

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ