Nairo Quintana: "Zavore niso delovale"

Nairo Quintana: "Zavore niso delovale"
02.09.2014 AVTOR: D. Z.
Nairo Quintana je rdečo majico na Vuelti izgubil tudi zaradi hudega padca. Kot sam pravi, zavore niso "prijele", kot bi morale.

Alberto Contador je očitno na dobri poti, da dobi dirko po Španiji, saj je v kronometru povečal prednost pred najhujšimi konkurenti. Pred kronometrom je vodil Nairo Quintana, ki je na vmesnem času za Contadorjem zaostajal samo za 20 sekund. Glede na to, da ne slovi kot dober kronometrih, je bil to dober vmesni čas. Na spustu pa je grdo padel.

Ta padec si lahko ogledate tudi v priloženem posnetku. Quintana se je v desnem ovinku zaletel v zaščitno ograjo in padel čez balanco. Nekaj časa je kar obležal na tleh in jasno je bilo, da bo izgubil ogromno časa. »Uničen sem, « je dejal po etapi, če njegove besede omilimo. V naslednjem stavku pa: »Zavore niso zavirale. « Kako hud je bil padec, pove dejstvo, da je pri kolesu – člani Movistarja uporabljajo Canyone – odtrgalo sedež.

Na koncu je za Martinom zaostal za več kot štiri minute. »Na vzponu sem se dobro počutil, vendar pa na spustu zavore niso prav delovale. Pred ovinkom sem zatisnil čevelj, saj se je nekoliko odtisnil. Vendar menim, da to ni vplivalo na padec. Zgodilo se je to, da je preteklo preveč časa, da je zavora prijela. To ni bilo dovolj in znašel sem se na tleh, « je pojasnil Quintana.

»Na srečo sem se lahko izognil najhujšemu. Mislim, da nisem preveč poškodovan. Levi gleženj me boli, imam pa tudi nekaj odarnin in prask. A mislim, da ni nič resnega, « je še dejal Quintana, potem ko je prišel do cilja. Zdaj je spremenil cilje. Končna zmaga je preveč oddaljena: »Kolesarstvo je pač tako. Izgubil sem nekaj časa. Zdaj bom priti na oder pomagal Alejandru Valverdeju. «

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ