Najbolj zanimivi kolesarski izumi leta 2014 (foto)

Najbolj zanimivi kolesarski izumi leta 2014 (foto)
22.12.2014 AVTOR: Nejc Grilc
Na spletni strani GizMag so izbrali po njihovem mnenju najbolj drzne poizkuse napredka v kolesarski industriji, ki so na tržišče prišle v letošnjem letu.
Omenjeni izumi niso nujno najbolj uporabni, obstaja velika verjetnost, da vsaj za katerega izmed njih ne bomo nikoli več slišali, v izbor pa so prišli zaradi inovativne ideje, ki pa ni vedno najbolj dodelana. 

1. Schwalbe Procore sistem

uploaded


Gorski kolesarji vedno iščejo pravo razmerje pritiska v zračnicah, saj je pri nizkem pritisku veliko večja verjetnost za defekt, pri visokem pa se zmanjša oprijem. Zato je Schwalbe razvil sistem, pri katerem je med zračnico in notranjim robom plašča še plast zraka z zelo nizkim pritiskom, ki ustvarja (bolj) idealno razmerje. 

2. Zackees rokavice s smerniki

uploaded

Zackeesova zasnova je enostavna, a lahko ogromno pripomore k varnosti kolesarja na cesti. Na hrbtni strani rokavic so nameščene LED svetilke, prekrite z nepremočljivim materialom, ki vozilom za kolesarjem jasno signalizirajo, kam kolesar zavija.

3. Calfe Design tandem/solo kolo

uploaded


Nekateri kolesarji uživajo v vožnjah v tandemu, problem pa nastane, ko si eden od njih zaželi še dodatnega solo treninga. Zato so pri Calfeeju razvili dizajn, ki tandemsko kolo v le dobri minuti spremeni v običajno cestno kolo. 

4. Skylock ključavnica s sončnimi celicami

uploaded


Skylockovo ključavnico upravljamo preko pametnega telefona, s katerim komunicira po brezžičnem omrežju. Ključavnico odklenemo z aktivacijo na telefonu ali pa se samodejno odklene, ko se telefon približa kolesu, odvisno od nastavitve. Energijo zagotavljajo sončne celice, ki z enournim polnjenjem zagotovijo delovanje Skylocka za več kot teden dni.

5. Bygen Hank Direct Bike

uploaded


Bygenovo kolo spada v skupino izdelkov, omenjeno na začetku članka. Gre za kolo z drugačnim pogonskim sistemom, podobnim tistim pri fixieju, le da imajo pri kolesu Hank uporabniki na voljo tri prestave. O izgledu presodite sami.

6. Patch n'ride

uploaded


7. Fluent Wheel

uploaded


8. Shimano XTR Di2

uploaded
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ