Najbolje plačani kolesar o Contadorju: Upam, da bo nadaljeval kariero

Najbolje plačani kolesar o Contadorju: Upam, da bo nadaljeval kariero
17.01.2016 AVTOR: D. Z.
Christopher Froome naj bi bil po poročanju The Time-a najbolje plačani kolesar. Zdaj je Froome dejal, da želi tudi po sezoni 2016 ohraniti dvoboje s Contadorjem.
Se bosta na Touru srečala zadnjič?
Alberto Contador velja za enega izmed najboljših kolesarjev na tritedenskih dirkah. V zadnjih letih pa na dirki po Franciji prevladuje Christopher Froome, ki je dvakrat dobil Tour. Leta 2014 sta na Touru oba padla in odstopila. Letos se obeta nova izjemna borba na Touru. Oba, tako Contador kot Froome vse stavita prav na francosko preizkušnjo. Tam bo tudi Nairo Quintana, pa Fabio Aru … Spet bomo lahko uživali v predstavah.

Contador pa je pred sezono napovedal, da bo to po vsej verjetnosti njegova zadnja. Tega si Froome očitno ne želi. »Želim si, da bi se najini dvoboji v prihodnjih letih še nadaljevali. Oba drug drugega zelo spoštujeva. To naredi igro lepšo in tudi zmago več vredno, « je dejal Froome. Pred dnevi smo že poročali, da je Christopher Froome podaljšal pogodbo z moštvom Sky. Razkrili so, da vse do leta 2018. Finančnih podrobnosti pa pri Skyu niso razkrili. The Time se je očitno vseeno dokopal do nekaterih podrobnosti.


Sodeč po njihovih podatkih, naj bi Froome podpisal vsaj za ta šport s finančnega vidika kar nekoliko neverjetno pogodbo. Na leto naj bi namreč prejemal kar 5,3 milijona evrov. To pomeni, da je postal najbolje plačani kolesar, saj naj bi Peter Sagan in Alberto Contador prejemala vsak po štiri milijone evrov. Glavni mož Skya Dave Brailsford mu očitno zelo zaupa. Brailsford je namreč izjavil, da je pred Froomom v sezoni 2016 prav poseben izziv. Najprej dobiti Tour, potem pa še slaviti na olimpijskih igrah.

Tam naj bi bil že kronometer zelo zahteven, cestna dirka pa sploh pisana na koži kolesarjem za najtežje dirke. »To je izziv. Vsekakor je to mogoče. Videli smo, da je leta 2012 to v kronometru uspelo Bradleyju Wigginsu. Skrivnost je v tem, da se najprej osredotočiš samo na Tour. Potem pa greš na olimpijske igre. Če že med Tourom z enim očesom pogleduješ proti Igram, potem se to ne izide. « Pred skoraj štirimi leti v Londonu je Britancem spodletelo zgolj na cestni preizkušnji. Takrat so vse stavili na Marka Cavendisha, vendar pa je dirko dobil Aleksander Vinokurov.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ