Najboljši 2014: Luka Mezgec in Tanja Žakelj

Najboljši 2014: Luka Mezgec in Tanja Žakelj
10.11.2014 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec in Tanja Žakelj. To sta po mnenju Kolesarske zveze Slovenije najboljša kolesarja sezone 2014.
Kolesarska zveza Slovenije je zaključek sezone proslavila na Ljubljanskem gradu. Za slovenske kolesarje je bila tudi ta sezona nadvse uspešna. Med cestnimi kolesarji sta blestela Simon Špilak in Luka Mezgec. Prav sprinter Giant Shimana pa je bil razglašen za najboljšega.

Med drugim je Mezgec dobil zadnjo etapo na dirki po Italiji in tako postal prvi Slovenec z zmago na italijanski tritedenski preizkušnji. Še predtem je dobil tri etape na dirki po Kataloniji. Dobil je dirko prve kategorije Handzame Classic. Potem, ko se je avgusta redno uvrščal med najboljše tri, pa je spet zablestel ob koncu sezone, na zaključni dirki World Toura. Torej na dirki po Pekingu. Dobil je prvo etapo in tako za dan oblekel tudi majico vodilnega v skupnem seštevku. Za konec je zmagal še na zaključni dirki v Podsmreki.

Tanja Žakelj je tudi v tej sezoni nadaljevala z izjemnimi predstavami v olimpijskem krosu. Lanske zmage v svetovnem pokalu sicer ni ubranila, se je pa zavihtela na končno tretje mesto in tako dokazala, da ostaja v samem vrhu. Postala pa je evropska prvakinja, potem ko se ji je še najbolj približala Blaža Klemenčič. Na svetovnem prvenstvu je Žakljeva osvojila četrto mesto, tik za njo pa je na cilj spet prikolesarila Klemenčičeva.

Ekipa BTC City Ljubljana. Na KZS so profesionalni ženski ekipi podelili nagrado za posebne dosežke na področju cestnega kolesarstva. Dekleta so se med drugim uvrstila na svetovno prvenstvo v ekipni vožnji na čas. Priznanje za posebne dosežke sta prejela tudi najboljši Slovenec na lestvici World Tour Simon Špilak in najboljši na lestvici America Tour Jure Kocjan. Najboljša ekipa v cestnem kolesarstvu je Adria Mobil.

In še k amaterjem. Ajda Opeka in Igor Kopše sta uradno najboljša slovenska amaterska kolesarja. Oba sta na SP v Ljubljani postala svetovna prvaka v cestnih vožnjah v svojih kategorijah.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ